"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. január 19., szerda

Vízmaffia

A Vízmaffia kifejezést egy másik blogból loptam, mélyen átérezve igazságtartalmát. Arról van szó ugyanis, hogy egy hatályos jogszabály értelmében a fogyasztónak saját pénzén hatévente hitelesíttetni kell a mellékmérőket, s nálunk most érkezett el az idő a cserére. Merthogy a hitelesítés gyakorlatilag csere, tökmindegy, hogy vadiúj vízmérőt szerelnek fel, vagy felújított régit. Nyilván tudományos alapossággal állapították meg ezt a hat évet - vízkövesedés, kopás stb. sebessége alapján -, bár én inkább így képzelem: "Szerinted hány évet írjunk ide, elég a tíz? Ne légy hülye, ennél sokkal több pénz van benne, legyen inkább öt. Ötévente, az túl gyakori, hőzöngeni fognak az emberek. Dehogy, ezek... na jó, írj hatot, az nem olyan átlátszó."
Szóval megkapjuk az értesítést a szolgáltatótól, hogy MOST kell a dolognak megtörténni, de nagylelkűen ránk bízza, hogy a vele szerződésben álló céggel csináltatjuk, vagy mással, esetleg magunk barkácsolunk egy mérőórát, mindenesetre ha nem az ő kft-jével végeztetjük a munkát, akkor utána a plombálás díja olyan magas, hogy egy életre elmenjen a kedvünk a hasonló partizánakcióktól.
A tájékoztató papíron vastag betűvel szerepel, hogy "a meghiúsult vízmérő csere második kiszállási díja 1500 forint", tehát bünti terhe mellett nagyon ajánlatos otthon lenni az általuk (!) megszabott napon. Hát itthon vagyok, gyeses anyuka amúgy se kószáljon. Azért mégis jó lenne tudni, hogy nagyjából mikor jönnek, nosza hívjuk fel az "információátadásra, kapcsolattartásra kijelölt ügyintézőt". Vonalas szám, ráadásul csak 12-től 14 óráig hívható. Vicces. Délben gyorsan tárcsázom, foglalt. Persze, információátadásra kijelölt ügyintéző hölgy nyilván beért és felhívta a barátnőjét. Fél egykor tárcsázom, nem veszi fel. Persze, kapcsolattartásra kijelölt ügyintéző hölgy nyilván ebédel. Egy órakor végre elérem, de hallani hangján a bosszúságot, persze, ebéd után nyilván épp ismét készült felhívni a barátnőjét. Kérdezem kedvesen, meg tudná-e mondani, hogy nagyjából, hozzávetőleg, kb mikor érnek ide a munkatársai? Hát azt információátadásra kijelölt ügyintéző hölgy nem tudja. Majd kelletlenül mégis hajlandó utánanézni. Hol lakik?? - csodálkozik kapcsolattartásra kijelölt ügyintéző hölgy. Ma egy másik városban dolgoznak!! De ide van írva, hogy ma jönnek. Á, nem, valaki biztos elírta. Elírták??? És ha szabadságot vettem volna ki, hogy itthon legyek?? Na mindegy, mégis mikor jönnek? Majd a jövő héten - nyugtat meg információátadásra kijelölt ügyintéző hölgy. Nagyszerű. Itthon leszek.
A Családfő szerint a CSERE azt jelenti, hogy a szomszéd városban most leszerelt vízmérőket a jövő héten nálunk szerelik fel. És sajnálja, hogy nem ő alapította azt a kft-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.