"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. február 3., csütörtök

Alvás

Csacsogós tévéműsorokat szürke és morcos reggeleken nézek, kifejezetten bosszankodás céljából. Sajnos mostanában ezek a műsorok olyan érdektelenek, hogy még bosszankodni sem lehet rajtuk. Összesen két emlékezetes momentum akadt. Az egyik, amikor a westbalkános tragédia kapcsán arra a zseniális megállapításra jutottak a vendégek, hogy a szülőnek kommunikálnia kell a gyerekével, és sztáranyuka kijelentette, a szexuális felvilágosításhoz megfelelő időben majd leül az utóddal az internet elé... Sztáranyuka vagy tényleg ennyire hülye, vagy csak valami nagyon trendi ötleteset akart mondani, mindenesetre ha nem bébiszitter neveli fel a porontyát, rájön majd, hogy a gyerkőcök igen hamar elkezdenek kérdezgetni mindenfélét, és az a legjobb, ha mindig életkornak megfelelő, rövid és lényegretörő válaszokat kapnak, nem pedig powerpointos kiselőadást.

A másik fénypont a ma reggeli agyzsibbasztóban szereplő alvásszakértő volt, aki azt mondta el többször és nagyon tudományosan, hogy akkor kell lefeküdni aludni amikor álmosak vagyunk. Nem tudom hány nyúzott, hullafáradt kismama szisszent fel a képernyők előtt. Rajtam kívül. Mert mi, NEM hiperanyák (=hiperaktív anya, aki szíve szerint 24 órában a gyerekkel legózna) jól tudjuk, hogy a baba sosem akkor ébred fel, amikor kialudta magát. A kisded pontosan abban a pillanatban ébred fel, amikor az anyja 1. végre elszenderedik, 2. egy bögre kávéval a számítógéphez ül, 3. egy könyvvel befészkeli magát a fotelba, 4. fontos és bonyolult telefonbeszélgetésbe kezd a könyvelőjével (esetleg valamely szolgáltató cég vagy bank ügyintézőjével), 5. elindítja a filmet amit már három hete szeretne megnézni. Illetve amikor szülei az előjáték után a lényegre térnének.

Azt is mondta az alvásszakértő, hogy vannak alváskapuk és azokon kell átmenni. Sajnos az én alváskapuimban ott ül egy kilenckilós smasszer aki épp a zsemlemorzsát meg a száraztésztát szórja szét a konyhában.

1 megjegyzés:

  1. régi szép idők. a lányom már 19. az első évben rettentő hasfájós volt, csak úgy tudtunk aludni hogy hanyatt fekve a hasamra tettem. úgy biztos melegítettem a pocakját és nyugton volt...csak egész éjjel meg sem mozdulhattam. úgy aludtam mint a cövek. kicsit féltem, hogy valamelyik éjjel kihagy a kontroll és ráfekszem véletlen...de olyan fáradtak voltunk, hogy nem volt más megoldás...volt olyan hogy reggelre kiszívta a mellemet...(úgy nézet ki mint mikor a szerelmesek jól elintézik egymás nyakát.)

    VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.