"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. február 14., hétfő

Attrakció!

A kisded első szülinapja nagyjából úgy nézett ki, mint a félresikerült bulik a filmekben: a mit sem sejtő ünnepelt hazatér, különösen vacakul érzi magát, talán kezdődő influenza, talán épp elhagyta a barátja, alig várja, hogy ágyba zuhanjon, belép a lakásába ahol pezsgők durrannak és huszonöt ember üvölti diadalittasan, hogy "meglepetés!", ő meg a francba kívánja őket.

Ugyan a kisded teljesen egészséges volt, de nyilván legszebb álmából ébredt amikor odaértünk a nagyszülőkhöz, ami a számára idegen terep, visszaaludni már nem tudott, általa alig ismert emberek zajongtak és rohangáltak körülötte örömükben, és a hangzavarra a vígan őrjöngő kutya tette fel a koronát. A kisded fél percig dermedten bámulta a káoszt, majd szűnni alig akaró ordításban tört ki, s az ünnepség hátralévő öt óráját kataton állapotban töltötte az ölemben, nem mozdult, nem gagyogott, nem röhögcsélt, még csak el sem mosolyodott. Retardált hathónaposra hajazó viselkedését látva a rokonság valószínűleg nem csupán abban kételkedett, hogy a gyerek amúgy egy csacsogó tünemény, aki tíz másodperc alatt száguld végig négykézláb a folyosón és lassan járni fog, hanem azt is aligha hitték el, hogy képes mászni vagy fölállni. Bár az apja azt mondja, csöppet sem zavarta a kényszerűen végighallgatott összehasonlítás a kisdeddel csaknem egykorú MÁSIK GYEREKKEL, aki persze sokkal nagyobb és erősebb és már tud menni... de azóta gyaloglóedzéseket tart a lányának.

2 megjegyzés:

  1. Szegény gyermek! A helyében én is ugyanezt csináltam volna, csak túl nagy vagyok már az ordításhoz. :)

    VálaszTörlés
  2. :) hát igen. Sajnáltam őket is, mert nagyon szeretik és annyira várták meg készültek... :(

    VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.