"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. február 14., hétfő

Fiúkollégium

A levegő általában 78 százalék nitrogént, 21 százalék oxigént és 1 százalék egyéb gázt tartalmaz, harminc kamaszfiú hálótermében 78 százalék lábszag, a többi a nitrogén és - elenyésző mennyiségű -oxigén.

Az anyának megrázó tapasztalat, hogy mosott vasalt fehér inget talál a sáros csizmák alatt, a cipőtartóban a cipőkön kívül tiszta és koszos ruhákat vegyesen, valamint tankönyveket, taknyos zsebkendőket és tavaly félbehagyott szendvicset, a gyereknek pedig fogalma sincs, mire való a vállfa amin kezdetben az öltönye volt.

Az anyát némi elégtétellel tölti el, hogy mindegyik szülő hasonló felfedezéseket tesz.

Az anyák roppant büszkék magukra amiért szépen kitakarítanak és rendet raknak a fiuk holmija között, a fiúkat csak az érdekli, mennyi kaját és zsebpénzt hagynak ott nekik.

1 megjegyzés:

  1. Most adtuk le a továbbtanuláshoz a jelentkezési lapokat. Egész délelőtt szorongtam, hogy mi lesz ha elmegy koleszba az én kicsi fiam. Pedig már kétszer végigcsináltam. Pont úgy van ahogy leírtad, bár a középső fiókámnál anno találtunk egy olyan egyházi koleszt, amiben a szobák 4 személyesek voltak, rendezettek, és kicsit panzió jellegű volt (főleg főiskolások használták). Akkor is félek, és megszakad a szívem, szeptemberben! Imádok pakolászni a gyerkőcöm után. :)

    VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.