"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. március 17., csütörtök

Légtér

Az amerikaikonyhásnappalis lakás egészen addig ideális amíg nem kezdünk el káposztát párolni.

7 megjegyzés:

  1. Csak káposztát párolni nem lehet? Azért kérdezem, mert mindig érdekelt, hogy viselhető-e az amerikai konyhás nappali, de a káposzta hidegen hagy, mert Béla nem eszi és nekem sem a kedvencem.

    Hagyma, tócsi, csülök?

    VálaszTörlés
  2. ahan. meg az is jó, hogy a férfiember büntetlenő' tud az illyetén környezetben pukkangatni. az a drágajó káposzta elnyeli azt a kis szagbéli csekílységet.

    ...nékem is kőne maj' egy illyen amerikáskonyha.

    VálaszTörlés
  3. azé beszétem csak a férfi néprő mer' az itteni asszonyságokró nem is mertném feltételezni a fönti gyalázatot.

    VálaszTörlés
  4. Én nem tudom elképzelni, hogy ilyen konyhás lakásban lakjak. Még a külön légterűből is áradnak a szagok/illatok. A káposzta nálink is favorit, a Párom kedvence, én meg megcsinálom.

    VálaszTörlés
  5. :D
    hogy én is tegyek valamicskét még ehhez a témához tisztelettel ajánlok egyet háziszerzőm Hannibal Antiportasz történeteiből: szittyazoli.freeblog.hu/archives/2010/05/06/hannibal_antiportasz_torteneteibolkrisztus_utan_harmadik_evezred/

    VálaszTörlés
  6. Azé' vannak ennek a kínyes témának bizonyos el nem hanyagóható nyelvi vonatkoztatásai is...

    szittyazoli.freeblog.hu/archives/2010/05/03/nyelveszkedemfeng-shui/

    VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.