"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. március 26., szombat

Őfelségem a vásárló

Először is beszaladtam popsitörlőért a Mosolygóstecsóba, hogy kivakarhassam a kakiból a kisdedet. Amúgy sem volt nálam százas a bevásárlókocsihoz, gondoltam, legalább a visszajáróban lesz. A pénztárosnő közölte, hogy egyáltalán nem tud visszaadni. "Ma mindenki nagy pénzzel fizet. Biztos valami segélyosztás volt. Még a nyugdíjasoknak is csak tízezrese van..." Látszott rajta, nagyon rosszul esik neki, hogy mindenkinek van nagy pénze, csak neki nincs. Sajnáltam, de kellett az a törlőkendő. Végül a negyedik pénztárnál sikerült felváltani. De százast nem adtak, menjek a vevőszolgálatra, náluk van. Hát volt, de a vevőszolgálatos hölgy olyan arccal adta oda, mintha saját kezűleg kellett volna kifaragnia.

Ezután elvonultam tisztába tenni a dedet. A pelenkázó nem a női mosdóban volt, hanem a két wc előtti folyosón, talán a nemi diszkrimináció elleni harc eszközeként, hiszen miért ne használhatnák férfiak is. Vagy azért, hogy minél többen gyönyörködhessenek a szép kakis babapopsikban.

A bejáratnál ott voltak azok a kisautószerű bevásárlókocsik, de persze nem százas kellett hozzájuk, hanem ezer forint kaució. Természetesen az őket felügyelő hölgy nem tudott visszaadni a kétezresből. A vevőszolgálatos pedig felvilágosított, hogy a Mosolygóstecsó nem pénzváltó intézmény.

Sok gondot okoznak a hülye vásárlók az ilyen helyeken.

3 megjegyzés:

 1. Szóval azt a csepp kis asztalkákot "ottan" mink férjfiak is használhattyuk?...Még ollyat? A fene se gondóta vóna.
  Mindegy - maj' ha megint arra járok föltétlen kipróbálok eggyet.
  Nem tom hogy férek majd föl rá, ha csak úgy nem, mint a kisbabák, égnek állított lábbakval.

  VálaszTörlés
 2. Mi a fene az a Mosolygóstecsó? Szöszkétől már megtanultam, hogy van madaras, de melyik a mosolygós?

  Annyira műveletlen vagyok ilyen téren.

  VálaszTörlés
 3. Csak mert akkor rögtön megtanulom az összeset, essünk túl rajta.

  Mert még a végén ehhez sem tudok majd hozzászólni, mint a benzinárakhoz, meg a tv-műsorhoz.

  A vonatjegyekről bezzeg senki nem akar velem beszélgetni, pedig az is egy elég ízes téma.

  VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.