"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. március 29., kedd

Szűzmárijaidesanyám!

Nem pazarolnám a drága biteket ilyesmire, de már tényleg bosszant. Az egyik aktuális műbalhé a Szabadság-szobor helyére ÁLLÍTANDÓ Nagyboldogasszony-szobor. Merthogy a többséghez ennyi jut el, mindenki jól felháborodik, s így fúvódik egyre nagyobbra a skandalum-lufi. De mielőtt öklünket rázva transzparensekkel a Parlament elé vonulnánk, ugyan nézzünk már utána a dolog komolyságának! Egy senki által nem ismert alapítvány szemmel láthatóan jó szándékú, ámde őrült vezetője levelet ír a köztársasági elnöknek és a Magyar Katolikus Püspöki Karnak. Ennyi. Sem előbbi, sem utóbbi nem foglalkozik érdemben - pontosabban érdemén felül :) - a javaslattal, viszont hozzájut az Amerikai-, majd az itthoni Népszava, és jó érzékkel úgy tálalja, hogy egyszerre üt a Fideszre, a püspökökre, Schmitt Pálra és a Szent Koronára. Propagandából jeles. Meg aljasságból is.

(Amúgy az úriember nem azért őrült, mert úgy gondolja, hogy méltó lenne a Magyarok Nagyasszonyának szobrot állítani a Gellért-hegyen, hiszen az örökös nélkül maradt Szent István király Máriának ajánlotta fel az országot, a Szűzanya tisztelete igen mélyen gyökerezik, s még mindig a lakosság 54 százaléka vallja magát katolikusnak. Hanem, mert a kérdés már a kilencvenes évek elején eldőlt, miután megállapították, hogy a Felszabadulási emlékmű nőalakja Budapest jelképévé vált, és eltávolítása nagy ellenállásba ütközne, ezért „csak” a géppisztolyos szovjet katonaelvtársnak lett konyec, meg a hálás magyar népről szóló cirillbetűs feliratnak, helyette ez áll a talapzaton: „Mindazok emlékére, akik életüket áldozták Magyarország függetlenségéért, szabadságáért és boldogulásáért”. Egy ilyen közmegegyezéses megoldásnak pedig dőreség lenne nekimenni.)

3 megjegyzés:

 1. Szerintem a mosónő teregessen ki végre és gyűjjön le onnan.

  VálaszTörlés
 2. Nem mosó nő a' Te gyerek...

  "Annak idejin" Halaskofának is híták valami galád emberek...mer' hogy állítólag aztat kiálttya onnan a távolba:

  "Bélla! Gyere vissza! Itthon hagytad a halat"

  ...amugy én, (mer hogy ezek szerint a nevem kapcsán ebben is érintve vagyok)...szóval aszondom maraggyon. Elég nagy az a Gellért hegy, jut ott hely mindenkinek. Ha mégis nagyon muszáj szerintem boncsonak le helyette inkább egy két villát.

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm ezt a bejegyzést...
  Olvastam már én is (barátoknál is) ezzel kapcsolatban néhány humor nagyágyús "heti hetes" színvonalú poént...egyet értek. Fenn tartva az e fajta olcsó aljasság sajnos nem csak a bal oldal monopóliuma, hanem az egész politikai struktúráé - és nem is "csak magyar" találmány. De ezzel együtt az aljasságokat (mint azt az egyik legtöbbre tartott blogszerzőm is mondja)önállóan kell minősíteni. Egyik fél aljassága nem legalizálhatja egy másikét.
  Ez az egész, mint még sok más dolog manapság...vihar egy pohár...nem vízben...fekáliában.

  VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.