"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. április 13., szerda

Agyrázkódás

"Rágót..." lehelte a telefonba elhaló hangon kisebbik nagyfiam, a sármos lüke amikor az iránt érdeklődtem, mit vigyek neki a kórházba, ahová biztos ami biztos alapon befektették, miután ÁLLRA ESETT a jégen, és még három nap múlva is szédült. (Ne kérdezzétek, hogyan lehet állra esni, ehhez ismerni kell őt.) Sosem veszek rágót a gyerekeimnek, de most persze vittem a nyomorultnak, az én szívem sincs kőből.

Azóta már hazaengedték, azzal a borzalmas utasítással, hogy sem számítógépeznie, sem tévéznie nem szabad. Persze halálra unja magát. Persze próbálkozik. "Az orvos azt mondta, tévét nézni nem lehet, az a csatornákat jelenti, ugye? Akkor letöltött filmeket nézhetek, nem?" Magyaráztam neki, hogy a képernyő villódzik, és ez árthat az agyának, gondoljon bele, amikor videón látja a képernyőt, milyen feltűnő a villódzás. Erre: "és ha tükörből nézném???" A délután esedékes matek korrepetálással kapcsolatban pedig öntudatosan kijelentette, mégis hogyan képzelem, hiszen azt mondták, nem csinálhat semmi megerőltetőt.

5 megjegyzés:

 1. :) olvasson.

  Az álla azért nem fájhatott annyira, ha tudott rágózni, vagy mazoista?

  A matekkal kapcsolatban pedig teljesen igaza van. :)

  Ez mikor volt?

  VálaszTörlés
 2. Szegényke! :( Marci sem tanult, amíg beteg volt. Ahogy leckekérésre került a sor, egy osztálytárs sem volt a neten, peeeersze! Leckeíráskor és tanuláskor, rögtön "rosszabbodott az állapota". :)

  VálaszTörlés
 3. Háááát, az olvasás nélkülözését a részéről gondoltam volna (ami élete legnagyobb hibája, bár majd remélem belátja;)), jobbulást neki, de gondolom a suli miatt Ő kevésbé akar meggyógyulni (ismerős:)).

  VálaszTörlés
 4. Jaj, aztán az illemről el is feledkezek, jobbulást neki, neked türelmet és sok sikert a matekkal.:)

  VálaszTörlés
 5. Látszik, hogy csak az állára esett és nem a fejére. :P

  VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.