"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. augusztus 8., hétfő

Kamra vs Sziget

A kamrában jobb helyeken oldalszalonna, sonka meg füstölt kolbász lóg, hát nálunk csak barkács- és horgászcuccok vannak, meg rengeteg egyéb limlom, ugyanis a Tervezőnek hála ez a legmelegebb helyiség a lakásban, tehát ennivaló tárolására alkalmatlan. Az mondjuk maga a csoda, hogy cirka másfél négyzetméter alapterületen hogyan fér el annyi holmi, ami aztán szétterítve megtölti a nappalit, a konyhát és a teraszt, valamint a társasház szemétgyűjtőjét. (Ezt a jelenséget a vékonybélhez tudnám hasonlítani, amelynek hossza hat-hét méter, felülete viszont két-háromszáz négyzetméter...)

A rendrakás már legalább egy éve elodázhatatlan volt, így természetesen odázódott. De a múlt héten valami iszonyú szag kezdett terjengeni a kamra irányából, ezért szombaton elhatároztam, hogy na most akkor tényleg. Délelőtt tíz órakor már látszott, hogy aznap a projektből semmi sem lesz. Később a Családfő azt mondta, vasárnap kimehetnénk a Szigetre. Rögtön rájöttem, hogy csupán kamratakarítás-elkerülő manőverről van szó, s erre a célra drágának találtam a tizenkétezer forintos napijegyet. (Egyébként is az elefánt tossza farba szúnyog csípje meg a Gerendaiékat, hogyan bír kifizetni egy fiatal ennyit a belépőért, az ötvenezres bérletről nem is beszélve, meg arról, hogy még a szeszt is meg kell venni.) Szóval Szigetlátogatás helyett nekiálltunk kipakolni a kamrából. Három óra múlva már nem tűnt olyan soknak az a tizenkétezer per fő, még úgy sem, ha az ember egy hisztis dedet cipel a hátán, izzad mint egy ló, és nem is vodkázhat. Mert még mindig jobb, mint amikor teli van pókhálóval a hajad, izzadsz mint egy ló, a ded a szemétkupac közepén hisztizik, és vodkázni sincs kedved.

Végeredményben azért sikeresek voltunk, a kamrában rend lett, és megspóroltunk huszonnégyezer forintot, igaz egy csomó dolog, ami eddig bent volt most kint van és fogalmunk sincs hová fogjuk tenni, és még mindig bűzlik valami, és nem írhatom meg egy szép hosszú posztban, hogy már megint milyen nagy csalódás volt a Sziget.

1 megjegyzés:

  1. Azt írta ma a Nagyon Remek Gazdasági Újság, h még nem kezdődött el a sziget.

    VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.