"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. augusztus 21., vasárnap

Ünnep norvég módra

(Sajnos csak utólag jutott eszembe, de fontos: a történetnek semmi köze az ámokfutó Breivikhez!)

A héten többször megbeszéltük, hogy mivel augusztus huszadikán mindenütt nagy a tömeg, ezért nem megyünk sehová. Aztán szombat reggel elindultunk a mogyoródi Aquarénába. Mert már évek óta szerettük volna kipróbálni, de valahogy mindig elmaradt, és lassan megint vége a nyárnak.

A Nagy Vizes Mustra kiegészítéseképpen: az Aquarénát valószínűleg norvégok tervezték, norvégok számára. Ugyanis egy norvég ded nyilván vígan elpancsol egész nap 28 fokos vízben, úgy, hogy közben a metsző szél víztüskéket porlaszt a képébe. Persze lehet azzal védekezni, hogy az Aquaréna nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek való csúszdapark, és aki forró vízben akarja áztatni magát, az menjen termálba, csakhogy a nagyobb gyerekek és felnőttek testhőmérséklete is harminchat fok, ezért amikor kicsit megpihennének a sok csúszdázás közben, akkor ezt nem huszonnyolc fokos vízben szeretnék tenni. Szóval ha én lennék a csúszdapark tervezője, vagy üzemeltetője, vagy tulajdonosa, akkor elgondolkodnék rajta, miért van az, hogy a nagy élménymedencében alig lézengenek páran, viszont az EGYETLEN meleg vizű (34-36 fokos), kör alakú kicsi medencében, amely cirka tizenöt négyzetméteres, legalább kétszáz ember szorong, lapjával, ilyet még az überzsúfolt esztergomi élményfürdőben sem látni, szlovák nemzeti ünnepeken sem. És norvégnak lenni tényleg szuper lehet, a fiam, aki már volt itt egyszer ESŐBEN (a prefektusával aki állítólag egész nap a körmedencében üldögélt esernyővel és a barátaival) azt mondta, hogy bár majd megfagytak, de tök jó volt, mert egyik csúszdánál sem kellett sorban állni.

Amúgy vannak remek csúszdák, például a Nagy Csobbanás nevű (ahol felhívják a figyelmet a levegőbe emelkedés veszélyére, de aki normálisan indul az nem emelkedik a levegőbe, csak hát az ikszedik alkalommal úgy gondoltam megpróbálom kicsit lendületesebben, és a levegőbe emelkedés az hagyján, de sikerült úgy visszazuhanni, hogy éjjel órákig ébren tartott a keresztcsontom). És izgi a Szabadesés és a Repülőszőnyeg is, de egy szoptatós anya aki nem hülye ne érkezzen mellel előre a medencébe...

A legbüszkébb pedig arra voltam, hogy a nagyfiamnak, aki ugye már majdnem tizenhat éves, nem volt ciki az anyjával csúszdázni... vagy jól titkolta.

3 megjegyzés:

  1. Pénteken akarunk (?) menni. Legalábbis a Bélák akarnak. Nekem ebbe nem sok beleszólásom van. De a 28 foktól nem jövök extázisba. És megnéztem az árakat. Kár, hogy nem fogom tudni rábeszélni őket, hogy menjünk a Széchenyibe, mert ott meleg van. :)

    VálaszTörlés
  2. Valamint akartam még ajánlani a tordai sóstavakat (nem keverendő a tordai satranddal). Az egyiknek 10 % sótartalma van, a másiknak 9, ha jól emlékszem. Nagyon mókás és 10 lej a belépő felnőtteknek, de 4 vagy 5 után féláron van és a gyerekeknek is annyi, azt hiszem.

    VálaszTörlés
  3. Befejeztem (?) a norvégjaidat.

    VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.