"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. szeptember 29., csütörtök

Ahol élek

Kultúrvárosban lakom, de nem a kultúrházban.

Ezt azért mondom, mert egyrészt a saját fülemmel hallottam, másrészt tény.

  1. A bolt előtt kisebb csődület. Főszereplők, vagyis a csődület magja: biztonsági őr, két rendőr, és az erősen ittas idős úr. A két rendőr igyekszik megtámasztani a motyogó bácsikát, sikertelenül, zuhantában magával ránt két biciklit is. A rendőrök kedvesen (valóban!!!) ismét felsegítik. A biztonsági őr dühös hangja betölti a bolt előtti teret: "Látják, ezért hívtam ki magukat. Hiába mondtam neki, hogy itt nem lehet borosüveggel a földön fetrengeni! EZ KÉREM EGY KULTÚRVÁROS!!!"
  2. Társasházunk a helyi kultúrház mellett van. Derékmagasságú kerítés választja el tőle. A kerítés a ház egyik oldalán nyitott, tehát nem öleli körbe az épületet, viszont a kultúrház felé eső részén van egy kiskapu, tőle tíz méterre kocsibejáró, kapu és sorompó nélkül. DE a kiskaput valaki mindig gondosan bezárja. Riglivel. Rend a lelke mindennek. Pláne egy kultúrvárosban.

2 megjegyzés:

  1. meg szeretném védeni azt aki becsukja a kiskaput. ez egy állagmegóvó lépés. ha nincs bezárva csapkodja a szél, esetleg arra ingerli az arra ténfergő ifjúságot hogy rajta ki-be himbálódzon.(mi legalább is még ilyenekkel szórakoztattuk magunkat annak idején)...és így mire oda jut a "kultúrház", hogy talán lesz nagy kapu vagy sorompó is mellette, már alaposan megnyúlnak a zsanérjai.
    ...szóval ne bántsd, ő egy ember akinek még van jövőbe vetett hite. (egyre kevesebb van belőlük, meg kell becsülni a fajtáját :).

    VálaszTörlés
  2. ...egy "átlag ember" már rég lelopta volna, hogy kivigye a telekre. (a "fém újrahasznosítókat" ne is említsem).

    VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.