"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. szeptember 3., szombat

Hurrá, kezdődik a tetűszezon

Na most jött el az a lélektani pillanat, amikor nem fogok finoman fogalmazni, nem mintha ezzel bármit is elérhetnék, csak épp rohadtul elegem van. A mondanivalóm lényege, hogy az összes aljas, mocsok, szemétláda gyógyszercég bekaphatja tövig, térdenállva. Mert azt ugye senki sem hiszi, hogy - amint valami origós jól megírta - "miközben már feltérképezték az ember genetikai állományát, a közelmúltban pedig a tetvekét is", nem képesek előállítani egy szert, ami GYORSAN és HATÉKONYAN elpusztítja a fejtetveket, a pici geci cuki serkesarjaikkal egyetemben. (A tavalyi cikk problémafelvetése tökéletes, a többi része kétes értékű reklám.)

Mert ha már végig kell szenvedni minden tanévet a havonta-kéthavonta visszatérő kis genyák miatt - az persze külön is megér egy félmondatot, hogy azért térnek vissza ilyen gyakran, mert néhány szülő képtelen felfogni, hogy az ő gyönyörű csemetéje fején is lehet tetű, és nem, még róla sem tűnik el magától -, szóval ha már az ember rendszeres tetvetlenítésre kényszerül, akkor bakker legalább lenne valami trutyi, amit nem kell egy órán keresztül rajta hagyni, és nem kell a serkéket egyenként lehúzogatni a hajszálakról, és nem kell még kétszer megismételni az egészet. De nem marja ki a gyerek szemét, és nem nő tőle harmadik füle. Vagyis egy szer, amit ráöntünk, tíz perc múlva lemossuk és kész. NA ILYEN NINCS.

Méregdrága kencék vannak, minden évben legalább három új nevű, amelyeknek darabja legfeljebb két gyerek egyetlen egy kezelésére elég, úgyhogy a nagycsaládosokat vagy csődbe sodorja a tetűhullám, vagy kopaszra nyírják az összes kölköt, vagy hagyják ahogy van. Mert ugye akár azt is lehet, hiszen az emberi jogok mindenekfelett, elvileg így is járhat suliba. És szórhatja szanaszét a tetveket.  És nem tudom ki hogy van vele, én speciel jobb programot is el tudok képzelni estére meg hétvégére, mint a tetűvadászat, serkeleszedegetés, -kifésülgetés. Nohát gyilkos kedvemben vagyok, ide nekem egy rendes tetűmérget, de gyorsan!

3 megjegyzés:

 1. Öntsd le őket kólával.
  (bocs, tudom, ez neked nagyon nem vicces :( és kicsit tényleg nehéz elhinni, hogy nem bírnak előállítani valami szmötyit...)

  VálaszTörlés
 2. nekünk anno petróleummal kezelték a tetveket ... a fésülés részét be kell vallanom nem bántam :)))) de a petróleum csípett és büdös is volt.

  VálaszTörlés
 3. nálunk is volt úgy tíz éve, a lányom hozta haza a hosszú hajába a suliból.
  mivel bújós gyerek volt mindegyikünk "elkapta" (szülők, nagy szülők - a fiam nem - szerencséjére vele akkor még nem voltak ölelkező viszonyban:)

  nekem sosem volt előtte "ilyenem". kezdett viszketni a fejem. gondoltam biztos csak beképzelem...aztán a munkahelyemen egy fésűvel elkezdtem erőteljesen fésülgetni...elég sokkoló volt.

  ...aztán hazavittem a "srácokból" egyet és a gyerek tanuló mikroszkópját összedrótozva a kompakt fényképezővel csinálta sztárfotókat. ha megtalálom elküldöm. van két kép, két fázis. ha gyorsan váltogattuk a képnézővel olyan hatása volt mintha a lény integetne a kis kezeivel. az "alien" nevet adtuk neki.

  gyerekkoromban - pedig elég "vegyes" osztályba jártam nem volt részem ilyenben. elővigyázatosságból anyám minden héten megmosta a fejünket egy szterogenol nevű fertőtlenítő oldattal...az is elég büdös valami volt, és nem volt szabad közbe kinyitni a szemünk. ( amennyire emlékszem jobban utáltam mint a kötelező "fügyimosást".

  VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.