"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. szeptember 19., hétfő

A konyha mindenképpen veszélyes üzem

Ma elvágtam az ujjam, amikor vietnami zacskós levest bontottam fel kisollóval.

12 megjegyzés:

  1. A család rendes kaját kap.

    VálaszTörlés
  2. Nekem birsalma-szeletelés közben sikerült ugyanazt. Valami zavar lehet az Erőben.

    VálaszTörlés
  3. És a példamutatás, hogy nem eszünk ilyen szart, hol marad? :D

    VálaszTörlés
  4. Vietnami zacskós leves? :-@ Kisollóval? :-/ Nincsen szavam. :-P

    VálaszTörlés
  5. Azért h szépítsek kicsit elmesélem h a többieknek citromos cukkini levest főztem, és csirkebrassóit fokhagymás fejessalátával.

    VálaszTörlés
  6. én a polyák bicskát döftem ma az ujjamba, amikor sótlan mogyorót bontottam vele. és a gyerekek is kaptak belőle. azért vettem sótlant. :D

    VálaszTörlés
  7. mifelénk a szupermarketekbe szokott lenni.
    ilyent ettem www.vifon.com.vn/ (kicsit lassan töltődik be), én szeretem. Mondjuk ez nem jelent semmit, mert minden hülyeséget szeretek.
    A tasakos leveseket instant tésztával benne nem kell főzni, forró vízzel kell leforrázni, 2-3 perc alatt kidagad. Csak óvatosan a csípős olajjal, kegyetlen tud lenni.

    VálaszTörlés
  8. jajj, köszi!

    (és de boldog lesz, hogy a deglődő állatok árnyékában még azzal is nyúzom, hogy menjen be nekem pekingi ízesítésű vietnámi porlevesért :DDD)

    VálaszTörlés
  9. a vietnami zacskós leves egyszerűen: JÓ! tényleg próbáljátok ki.
    (és nem, nem pakolt le a házunk elé egy raklapnyi zacskóslevest a vifon kft márkajelzésével ellátott teherautó :D)

    VálaszTörlés
  10. a múltkoriban láttam a discovery channelen egy filmet arról, hogy hogyan lesz a cukornádból nádcukor. meszet tesznek hozzá többek között, ami fehéríti és kicsapja a cuccot. pedig a nádcukor állítólag egészséges....
    vagyis annyi sz.rt eszünk úgy, hogy nem is tudunk róla.
    szóval meggyőztem magam és meg fogom kóstolni:-))

    VálaszTörlés
  11. örömmel olvasom, hogy itt többen érdekeltek Polyák Bicska terén. akár fan klubot is alapíthatnánk.
    nekem két darab kalocsai paprika csumázó kis késem van a mestertől. 97 ben vettem az elsőt a Mesterségek Ünnepén...annak is a záró pillanataiban...(ezt azért említem meg, mert a mester már túl volt néhány áldomáson, féltettem miközben papírba csomagolta az élesre fent bicsakot, imbolygott az egész ember de a keze az nem remegett, és még mesélt is az eszköz használatáról...
    a késeit mindenkinek ajánlom.

    VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.