"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. október 24., hétfő

Aktuálpolitika a plázában

Újabb adalék a Nagy Vizes Mustrához: találtunk egy remek helyet Bánkon, igaz, ami a legjobban tetszett, az nem garantálható mindenki számára, ugyanis aznap (pénteken) rajtunk kívül nem volt más fürdővendég a wellness részlegen, tehát egyedül élvezhettük az összes élményelemet, és senki nem röhögött ki amikor mondjuk ötvenedszer ugrottam hasast a buzgárba. (És az étterem is szuper.)

A hétvége csúcsa mégis a szombati találkozó - pontosabban cuckáék frontális letámadása - volt, amiről képtelen vagyok beszámolót írni - és a KÉPtelenség a fotókra is vonatkozik, hiszen azokkal leleplezném a blogillegalitásban élő mickát és motymotyot.

Vasárnapra fontos dolgokat terveztünk. Ezek a tervek abból adódtak, hogy - talán épp a szombati események hatására - nem kapcsoltunk össze a rendelkezésünkre álló információkat. Mert bár tudtuk, hogy 1. október 23. lesz, 2. október 23. nemzeti ünnep, 3. nemzeti ünnepen majdnem minden zárva tart, mégis dél felé járt mire rájöttünk, hogy sem új farmernadrágokat nem fogunk venni, sem alapanyagokat vietnami leves főzéséhez. Ekkor elindultunk egy (nem vietnami) étterembe, amit már évek óta ki akartunk próbálni. Nem kellett volna eddig várni vele, mert időközben bezárt. És mivel az éhhalál küszöbén az ember ne válogasson, betértünk a szomszédos plázába, ahol csaknem annyian voltak, mint pénteken a wellnessben. Ebből akár le is vonhatnám a következtetést, hogy azok mentek a Nem tetszik a rendszer-tüntetésre, akik a vasárnapjaikat általában a plázában töltik (ezt amúgy nem is csodálnám, az ottani kábé egy óra után bármi ellen hajlandó lettem volna demonstrálni, ha szabad ég alatt tehetem). De nem. Akik tüntettek, azok bizonyára alaposan átgondolták, milyen rendszert szeretnének, azt hogyan lehet megvalósítani, és milyen vezetőkkel. Mert nyilván nem olyanokkal, akiknek egyetlen konkrét célkitűzése a drogliberalizáció. Ami kétségtelenül megoldaná a saját problémájukat.

1 megjegyzés:

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.