"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. október 4., kedd

A keszeg bosszúja

Már bánom, hogy kihagytam a nyavalyás keszeget a történetből. Mert a TELJES IGAZSÁG az, hogy öt nap alatt a dachorgász fogott egy keszeget. Ez ugyan nem tompított sokat a kudarcélményén, de azért hazahozta. Így került az asztalra A Világ Legdrágább Halászleve mellé A Világ Legdrágább Sült Hala. És mivel A Világ Legdrágább Halászleve után a dachorgász már nem bírta megenni, nekem pedig nem volt szívem kihajítani a kukába A Világ Legdrágább Sült Halát, kénytelen voltam elfogyasztani. A kis rohadék viszont nyilván nem tudta elviselni, hogy nem szerepel a blogban, ezért az egyik szálkáját az ezerből beleakasztotta a torkomba. A keszeg szálkái pont úgy néznek ki, mint a nyílvesszők, melyeket - amint azt a filmekből tudjuk - nem lehet kihúzni, csak letörni, hogy ne legyenek vizuálisan zavarók míg a főhős elbúcsúzik szerelmétől. A búcsúzás gondolata csak azután ötlött fel bennem, miután már lenyeltem egy kiflit és egy zsemlét szinte egészben, szálkátlanítás céljából, ám hiába. Jó barátunk a Gugli segített, hogy életkilátásaimat felmérjem. Lefekvés előtt nagyon pozitív cikkeket olvastam a szálkák BEÉKELŐDÉSÉRŐL, valamint arról, hogyan FÚRJÁK ÁT MAGUKAT a nyelőcsövön és OKOZNAK GYULLADÁST a mellhártyában, végül HALÁLT. Ha érdekel valakit, elmondom: szálkával a torokban is lehet aludni, de úgy emlékszem szálka nélkül sokkal pihentetőbb. És még mindig itt van... Azt hiszem, a következő halat én fogom agyonverni. Élvezettel.

4 megjegyzés:

 1. Ma van az állatok világnapja - fogd fel úgy, hogy ajándékot kaptál :)

  VálaszTörlés
 2. hát... kicsit aggódom érted. nem lehet hogy egy orvos kiszedi valahogyan azt a szálkát?
  nem másért csak gyereknézőbe mennék, nem temetésre...

  VálaszTörlés
 3. Irány a FOG (fül-orr-gégészet), sitty-sutty kikapják. Hanem utána még úgy fogod érezni vagy fél napig, mintha benne volna. Jobbulást! ( És egy nagyon gonosz tanulság: a horgászokat és a halakat csak az "fikázza", aki tud halat enni! Bocs!) :-)

  VálaszTörlés
 4. Tényleg nem hangzik jól. Mickának igaza van. Ne rontsd el az örömünket. :)

  VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.