"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. október 11., kedd

A nyúlon túl

Azt hittem, a nyúl csak Húsvét előtt botrányosan drága. De nem. Közgazdaságban jártas Olvasóimnak ez bizonyára kézenfekvő, de nekem, a múlt homályába vesző tanulmányaimmal beletelt egy kis időbe, míg átláttam. A kereslet és a kínálat egyszerre nő meg tavasszal, a nyúl mindig cuki, viszont van egy ár, amelynél többet épeszű ember nem ad ki rá. (Még épeszűbbek annyit sem...)

Nagyon remélem, hogy Tivadar kínzó magányára hivatkozva nem költözik be hozzánk egy másnemű nyúl, mert a piac szigorú törvényszerűségeinek ellentmodó (?) tapasztalataim szerint a szaporulat értékesítése a bolti ár töredékéért sem lehetséges - igaz a korábban nálunk utódokat gyártó tengerimalacok még nem kaptak szerepet egyik ünnepkörben sem. 

Soha ne bízz meg egy nyúlban!

4 megjegyzés:

 1. Igen. Nem tudom milyen nemű Tivadar.

  VálaszTörlés
 2. ha keell tudok egy állatkereskedő címet aki tőlünk befogadta a dzsungáliai aranyhörcsög szaporulatunkat.
  kétszer vertek át már át a kis rohadékok minket is... másodszor már négyen is szakértettük tutti internetes módszerrel,hogy csak azonos neműek legyenek egy ketrecben. aztán el is voltak majdnem két hónapig...és akkor derült égből viilámcsapás megint "babybumm". hogy csinálták? .szerintem csoda történt...vagy, óvatosabb megfogalmazásban, (hogy "agyrágóboginkat" fel ne izgassam ha erre jár :) "evolúciós bravúr".
  mindegy hogy mi. ezek biztos hogy tudják változtatni a nemüket.

  VálaszTörlés
 3. ...na végre! kezdünk megint elmenni Beer Girls irányába.

  VálaszTörlés
 4. mi draga penzert kasztraltattuk a fiu nyulunkat :)

  VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.