"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. december 27., kedd

(közjáték 3.)

A fiúk nagyon meglepődtek, amikor rá kellett döbbenniük, hogy TÉNYLEG nem fogok bepakolni nekik az idei téli cserkészportyára.


Kicsit azért segítettem, ami nem volt ok nélkül való, a nagyfiam ugyanis összesen 4 (négy!) zsemlét akart vinni a három napra.


Indulásnál, a lépcsőházban derült ki, hogy olyan apróságok hiányoznak a hátizsákjaikból, mint: cserkészing és -nyakkendő, csajka, kulacs, evőeszközök, zseblámpa, hálózsák stb. Visszamentünk. Többször is.


A kajla hangja drámaian csendült a káosz közepén: "Anya, a múlt héten elveszítettem a kesztyűmet! De csak az egyiket." (Körülbelül úgy mondta, mintha már látta volna magát lefagyott fél kézzel.) Megkapta a bátyja tartalék pár kesztyűjét. Aztán még beugrottunk a th-s sportszaküzletbe bakancsot venni neki. (Bár van itthon egy bakancs az ő méretében, de úgy ment végig benne a folyosón, mint Quasimodo egy különösen szomorú napján, ezért nem mertem vele elküldeni túrázni.) Bakancsvásárlás közben a gyerek benyúlt a zsebébe, majd bánatosan az orrom alá nyomott egy koszos kesztyűt: "látod, csak az egyik van meg". Aztán lassan benyúlt a másik zsebébe... "Jé, és itt a másik!"


Remélem, az őrangyala ott lesz a portyán.

3 megjegyzés:

  1. "mintha már látta volna magát lefagyott fél kézzel" - ezen jót röhögtem :-)

    VálaszTörlés
  2. Kajla a kedvencem. Rajongoi klubbot neki! :D

    VálaszTörlés
  3. Már nekem is. hajrá klubalapítás. :D

    VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.