"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2011. december 23., péntek

(közjáték)

A fa egy kis jóindulattal (és a talppal együtt) másfél méteres. Nem baj, mondtam a Családfőnek, hogy nem a méret a lényeg... De némileg túlzásnak érzem hozzá a 9 (kilenc!!!) zacskó szaloncukrot. Szerinte úgyis elfogy. És biztosra akart menni. Az instrukciók miatt. Kértem ugyanis, hogy hozzon zseléset is, meg nem zseléset is, de lehetőleg piros és arany színben, mert az megy a díszekhez. Azt hiszem, most szinte mindenféle piros és arany színű szaloncukrunk van, amit kiskereskedelmi forgalomban árulnak. Csak zselés nincs.

5 megjegyzés:

 1. A mi fánk már áll, és idén először nincs rajta szaloncukor. Sőt! Idén két zacsi zselés van csak.
  Mit gondolsz, ha gyorspostával elküldöm az egyiket, akkor tudsz érte cserébe küldeni két zacsi másmilyet? :D
  (a csomagolás piros arany angyalos)

  VálaszTörlés
 2. ...nálunk a konyakmeggyesre valaki ismeretlen ráült (nem sikerült a felelőst kideríteni) tapad ragad...de a tök finom...és nem kell majd a fáról lopkodni. (csak nagyon fogy.)

  kitartás! :)

  VálaszTörlés
 3. én felvállaltam a házi szaloncukorgyártás hősi feladatát. khm, ma reggel tudatosult bennem, hogy elfelejtettem kivitelezni. így maradt az a maroknyi, ami apjuk céges karácsonyi csomagját díszítette. :DDD (legalább nincs vita, már ami az ízét illeti ;) )

  Boldog ünnepeket Nektek! ♥

  VálaszTörlés
 4. nálunk az utóbbi években a gyerek díszít. (a lány). sütés főzés nem erőssége de azt mindig vállalja. jelszava: annál szebb a fa minél giccsesebb...mert ez a gyerekkora emlékezteti. (szegény! már húsz éves:(

  ebből az irányelvből adóan így aztán ha nem csavarom ki a kezéből még a múlt heti mosatlant is a fára rakta volna...

  ...vettem egyik haveromnak egy kiló gumicukros szaloncukrot ( a srác negyven múlt, nem iszik, nem dohányzik egyebek... de ez és egy harmincas kata nevű néha idegtépő némber a két gyengéje) ...kérdezem csomagoláskor: hol van a neki szánt szaloncukot..."hát ő, nem tudta mit akarunk vele és minden felkötött ami talált."
  ...így elmondtam a cimborának mit kapott majdnem a könyve mellé, és javasoltam ünnep után eljöhet, leszüretelheti az ő részét.

  VálaszTörlés
 5. Most érdemes szaloncukrot venni! Akciós! Még ha sz@r is :))

  VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.