"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2012. április 26., csütörtök

A Google utolsó hét napja - szinopszis

Ezennel felajánlom ezt a vázlatot egy forgatókönyvírónak.
Ha Hollywoodban bárki meggazdagszik belőle, számítok a hálájára egy zöld mazda ötös és egy barbadosi családi nyaralás formájában.

A Google utolsó hét napja (thriller)


A tulajdonképpeni főszereplőt nem látjuk, csak a film kezdetén és végén a kezét a klaviatúra fölött, amint megnyomja az entert. Az első enterrel egy tökéletesen pusztító vírust küld az internetre, amely feltöri az összes postafiókot, és tartalmukat mindenki által elérhetővé teszi. A magánéleti titkok kiszabadulnak, kis aljasságok, csalások, hazugságok, hűtlenségek tudata kezdi mérgezni a levegőt és napról napra egyre inkább felizzik a gyűlölet az emberek között. Házastársak, szeretők, rokonok, szomszédok, kollégák támadnak egymásra, előbb csak veszekedéseket mutat a kamera, majd elcsattan az első pofon és nem kell sokáig várni a gyilkosságokra sem. Az első nap még ritkák a tragédiák, de az idő előrehaladtával lassan már senki sincs biztonságban a világ "civilizált" részén. A hatóságok közben természetesen keresik a vírus ellenszerét, de nem találják, a Google-t pedig jogi okok miatt nem állítják le. Az ötödik napon már kijárási tilalom van, akadoznak a közszolgáltatások, az egészségügy képtelen megbirkózni a következményekkel, mindenütt halottak stb. A hatodik napon a nyomozók a főszereplő közelébe kerülnek, de már nyilvánvalóan nem sokat érnének azzal sem, ha elfognák és rákényszerítenék a vírusirtásra. Azt viszont nem tudják, hogy a titokzatos hacker számára ez csak játék volt, ám most arra készül, hogy egy újabb vírus segítségével végzetes atomcsapást indítson a világ több létesítményéből egyszerre. A hetedik napon a Google keresőfelületén megjelenik az erről szóló üzenet, és pár óra múlva a főhős ismét, utoljára megnyomja az entert.

5 megjegyzés:

 1. Azért ne vegyétek nagyon komolyan :) zuhanyozás közben jutott eszembe :)

  VálaszTörlés
 2. Nnnaaa jókor jut eszedbe... két napja kínlódok a gmail-emmel... állandóan különböző hibákat ír ki...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Még biztosan sosem írtál semmi rosszat senkiről, akkor meg nincs mitől tartanod :)

   Törlés
 3. hű, de rosszul aludhattál, hogy ilyeneket írsz! nem lehetne valami szép romantikus, sírós, de e végén jól végződő történet?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mondom h nem kell komolyan venni :) Amúgy pedig ez csak vázlat, természetesen van benne romantikus szál is egy újságírónő és az egyik nyomozó között, mindenki zokogni fog amikor a hetedik napon egymást átölelve halnak meg :D Sztem elég jól végződik :)

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.