"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2012. május 26., szombat

Cipőkanál

Még nem reklamáltam cipő miatt, pedig a számlát mindig elrakom, és a fiúk lábbelijének élettartama sosem közelítette meg az elvárható minimumot.
De most azt gondoltam, teszek egy próbát.
"Meg tudjuk ragasztatni" - közölte a hölgy a boltban, miután alaposan szemügyre vette a Nagyfiú másfél hónapja vásárolt cipőjét, amely, azon kívül, hogy levált a talpa, kívül-belül szétrongyolódott.
Felhívtam a figyelmét arra, hogy a talp visszaragasztása közel sem oldja meg az összes problémát.
Akkor elmagyarázta, hogy a bélés azért kopott ki, mert a gyerek nem alkalmazott cipőkanalat. Valamint felajánlotta, hogy ragasztás helyett elküldhetik szakmai felülvizsgálatra. Ami általában nem megfelelő használatot mutat ki (erőszakos külső behatás, szakszerűtlen tisztítás-szárítás-ápolás, sámfa nélküli tárolás stb.), ebben az esetben pedig már meg sem tudják ragasztatni.

8 megjegyzés:

 1. igen, az egyszer használatos cipők tipikus esete, nekünk is volt egy-két esetünk, de valahogy soha nem volt igazunk....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mert a cipőben nem járni kell, pláne nem futni, Isten bocsássa meg ugrálni, esetleg le-fel venni... A cipőt jól ki kell sámfázni - lehetőleg a sámfát is cipőkanállal rakni bele -, azután száraz, szobahőmérsékletű széfben tárolni, esetleg havonta egyszer spéci krémmel leápolni.

   Törlés
  2. Hozzáteszem nincsenek illúzióim, de ez nem egy kínai büfében ezerötér vett cipő volt, hanem egy Humanicban kilencezerért vásárolt darab, amitől azért elvár az ember három-négy hónapot.

   Törlés
  3. igen, ha a vitrinben tartod a cipőt, elég jól eláll (csak az a baj, hogy mi gyarló emberek járni akarunk benne

   Törlés
 2. Igen, így már mi is jártunk... A csúcs, mikor a vászon tornacipőt elküldik ragasztásra, és vissza akarják adni úgy, hogy ugyanúgy le van válva a talpa... mert máshol ragasztották meg.

  VálaszTörlés
 3. Bátor asszony! Én soha, de soha nem mernék egy cipőbolti eladónál reklamálni!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem gondoltam h ennyire felkészültek :(

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.