"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2012. május 15., kedd

Tücsök koma k. hegedűje

Ha esetleg valaki egy virágillatú nyári rét romantikus kellékének tartja a tücsökciripelést, próbáljon eltölteni egy kis időt harminc tücsök társaságában, amelyek akváriumi haleleségül szolgálnak, ámde erről mit sem tudva élik folyton perlekedő olasz családra hajazó mindennapjaikat, és éjjel-nappal olyan prüttyögést művelnek, ami leginkább egy hibásan akadozó műszaki szerkezet fülsértő zajához hasonlít, így lassan de biztosan őrli fel az ember idegeit. Nem csoda, hogy a Családfő már el akarta rejteni előlem a Chemotoxot.

9 megjegyzés:

 1. Miért nem teszed ki a k. tücsköket Törpetivadarhoz?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem rossz ötlet, de kint esetleg megenné őket valami madár. Vagy egyszerűen kiszöknének. Mert mennyivel viccesebb ha idebent szöknek ki.

   Törlés
 2. Ha a k. tücsök nem tud kimenni, hogy tud bemenni a madár? Mekkora érték egy ilyen tücsök, hogy ennyire kell rá vigyázni? Csótányt is vesztek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát ez az, h ÁLLÍTÓLAG nem tud kimenni, GYAKORLATILAG viszont ki tud.

   Törlés
 3. Nem lehet tücsköt kapni konzerv, vagy chips formájában?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Így sokkal izgalmasabb elkapni. A halaknak. Nekem nem annyira.

   Törlés
 4. na, en ezt ismerem a gyiktartos idökböl, de szerencsere ez mar törtenelem! :)

  VálaszTörlés
 5. szerintem a r.hast tücskök meg büzlenek is... de en a pinceben elzarva tartottam öket, pont a zaj miatt. Es ha egy is kiszabadult a szobaban, elöszobaban, stb., akkor napokig zavart az ejszakai alvasban...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Most úgy tűnik, már az összes ciripképes egyedet megették a halak :) Vagyis a hímeket :)

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.