"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2012. július 27., péntek

Kedves Olvasók,

van valakinek tapasztalata kétnyelvű (angol-magyar) óvodáról? Nem arra gondolok, hogy "hallottam róla pár éve", vagy "ismerősöm mesélte, hogy a játszótéren találkozott egy anyukával és az ő barátnőjének a gyerekét majdnem beíratták", hanem valódi, személyes, konkrét tapasztalatra.
Előre is köszönöm.

13 megjegyzés:

 1. Szia!
  Egy ilyen óvodában a barátnőm a magyar óvónéni, én pedig harmadik éve járok ide rendszeresen fotózni, elég jól ismerem már a gyerekeket is. Mire vagy kíváncsi?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia,
   köszi, sok mindenre :) Először is h hol ez az ovi? :)
   Írhatsz privátban is... hú most nem tudom látszik-e itt valahol a címem...

   Törlés
 2. Budapesten van, jól felszerelt magánovi, Helen Doron módszerrel dolgoznak. Két óvónő van minden csoportban, egyikük magyarul vezeti a foglalkozásokat, ő a fő nevelő. A másikuk, aki szintén magyar anyanyelvű, kizárólag angolul beszél a gyerekek jelenlétében (velem is, a szülőkkel is) + angol foglalkozásokat is tart. Három éve járok ugyanabba a csoportba, mostanra mindannyian jól megértik az óvónőt, néhány kislány pedig beszél is, bár velük az óvónő szerint otthon is foglalkoznak a szüleik. Mivel a tandíj borsos, tehetősebb családok gyerekei járnak ide, és a szülőknek nagyobb a beleszólása is akár az óvoda életébe, akár a nevelésbe. Remélem, tudtam hasznosat mondani, ha más is érdekel, válaszolok szívesen :)

  VálaszTörlés
 3. Vidd inkább Waldorfba! Vicces hely, egy csomót tudnál blogolni róla, a gyereknek is jó, mert szeretik és békén hagyják őt az óvónénik. A szülőnek nagyjából ötször annyit kell buzgolkodni benne, mint a legaktívabb szmk-s csapatban. Úgy emlékszem, ez jól megy Neked!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valamiért gondoltam h ezt fogod mondani :)
   Az apukája szeretné az angolt. Buzgólkodni is ő fog :)

   Törlés
  2. Akkor ez a legjobb választás, lesz miért csesztetni az urad minden apró (nagyobb) óvodai bosszúságért. Kicsit sajnálom a Waldorfot,jó lett volna, ha akad valaki (mármint te), aki elég fasza csaj ahhoz, hogy megírja a sok vicces dolgot(és amihez én gyáva szar vagyok, mert félek, hogy egy waldorfos anyu elolvassa). Fakirma

   Törlés
  3. Biztosan minden oviban vannak vicces dolgok. Csesztetni nem tervezem, szeretném átadni neki az óvodai intézendőket, nekem már megvolt ez az öröm négyszer :)

   Törlés
  4. Elnézést az off-ért, de engem pont a waldorf érdekelne. Bár még csak 1.5 év múlva lesz aktuális, szívesen olvasnék róla személyes tapasztalatokat(blogot pl.)Ha ismertek ilyet megköszönöm, ha megosztjátok velem.

   Törlés
  5. Hátha Fakirma mégis erőt vesz magán :)

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.