"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2012. július 23., hétfő

Világos

Gumizsiráf nélkül sem süllyedek el:Blogláb Plitvicéből:Aki még nem járt a tavaknál, annak javasolnám, hogy ne hétvégén menjen, persze hétvégén sehová sem szabad menni. Amikor a Családfő megpillantotta a gigasort a pénztárnál, rögtön mondta, hogy inkább induljunk haza, és utólag már azt gondolom, nem is volt rossz ötlet. Mert a sorbanállás még hagyján, de baromi nehéz úgy élvezni a természet szépségeit, hogy kábé annyian vannak körülötted, és olyan zaj van, mint egy koncerten a nagyszínpadnál, a buszokra és hajókra küzdelmesebb feljutni, mint a piros hetesre reggel fél nyolckor, és szinte lehetetlen olyan fotót készíteni, amibe nem lóg bele pár fényképező horvát, magyar, német, szlovák, lengyel, vagy japán turista. Nagyjából ez látszik a következőn is:


Amúgy meg az állítólag rendkívül gazdag fauna képviselői (pl. medve, farkas, vidra) nyilván csak éjjel és télen bújnak elő, ezért a látogatók vadul fotózzák a halakat (csak egyféle van belőlük) és kacsákat (tőkés réce). Még rovarokat sem láttam (leszámítva a darazsat ami ebédnél a kajánkra szállt), és az egyik pallón öt percig vártunk az átjutásra, hogy eloszoljon a tumultus, aztán kiderült, hogy egy békát fényképeznek harmincan. Nem, nem valami egzotikus nyílméreg békát vagy ilyesmit, hanem egy snassz varangyot.
És különböző hosszúságú túraútvonalak közül lehet választani, mi a legrövidebbre fizettünk be, ami két-három órás, de rossz hajóra szálltunk, úgyhogy végig kellett mennünk az egészen. A 92 vízesésből az első öt az "odanézzjajjdegyönyörűnahátálljodahaddfotózzalakle", a második öt "ómilyenszépcsináljunkegyképet", a harmadik öt "húlátodmégegy", a negyedik öt "vigyázzagyerekrebeleneessen", a többi az "ssttenfaszátsstenfaszátmikorérünkmárvissza" kategóriába tartozik.

4 megjegyzés:

 1. Semmi romantika nincs bennetek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pedig milyen romantikus dolog amikor ötszáz turista próbál feljutni a százfős teherbírású komphajóra :)

   Törlés
 2. Látom, nektek több eszetek volt, mint nekünk (bár a kabócákat még én is ismerem:)), mi babakocsival zötyögtünk végig egyszer a rohadék fahidakon. Felejthetetlen túra volt. Fakirma

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hahaha hogy röhögtünk a babakocsisokon! :D

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.