"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2012. augusztus 11., szombat

APG örök - A rajzokat tessék hozzáképzelni!

 • Reggel Apus, Anyus, Nagylány és a ded beültek a nagy, fekete autóba, és elindultak a Külker parkba, egy nyári, karatés összejövetelre.
 • Az út nem lett volna olyan hosszú és kanyargós, ha nem kapcsolják be a GPS-t... A manóba - mondta Apus egy jókora kerülőt követően - lehet, hogy elromlott ez a szegény kis készülék!
 • Így mire megérkeztek, az edzésnek épp vége lett, már csak a futás volt hátra. Apus ügyesen futott a csapattal, Anyus, Nagylány és a ded pedig sétáltak a szép, zöld parkban.
 • Ezután strandröplabdázás következett. Apus és Nagylány beállt játszani, Anyus szurkolt nekik, a ded pedig egy helyben ácsorgott a pálya szélén, nem mert megmozdulni, ő nagyon fél a homoktól. Amikor Anyus már eleget szurkolt, és a ded eleget félt, lementek a büféhez.
 • Mire elkészült az ebéd, Apus és Nagylány is befejezte a játékot. Sajnos beborult az ég, és hideg szél fújt, ezért Anyus, Nagylány és a ded fáztak. Ejnye, milyen hűvös van - gondolta ebéd után Anyus - mi lenne, ha nem fürdenék?... Aztán mégis átöltözött a gyerekekkel.
 • Nincs valami jó strandidő - mondta az úszómester bácsi a néptelen fürdőhelyen. Tényleg nincs - felelte Anyus, és megpróbált besurranni Nagylánnyal és a deddel a babamedencébe, ahol jó meleg volt a víz. De az úszómester bácsi kizavarta. Akkor Anyus mosolyogva bemászott a versenymedencébe, de hiába úszott, továbbra is nagyon fázott.
 • Amikor már Nagylány és a ded is vacogtak, mind visszamentek az öltözőbe, és jó sokáig álltak a forró zuhany alatt. Mire felöltöztek, eleredt az eső. Ó, milyen csodaszép ez a park esőben - gondolta Anyus.
 • Nagylány szerette volna, ha Anyus leméri, mennyi idő alatt tud végigfutni az 500 méteres pályán. Nem indulhatnánk inkább haza? - kérdezte Apus. Ugyan már, igazán vidám dolog lesz esőben futni! - mondta Anyus. És akkor Anyus és Nagylány először lassan kocogtak végig a pályán, aztán előbb Anyus mérte le Nagylány idejét, majd Nagylány mérte le Anyus idejét, végül hárman együtt futottak a deddel. Ez volt a legjobb, mert nyolc és fél percig tartott, és csak icipicit áztak bőrig.
 • Azután Apus, Anyus, Nagylány és a ded beültek a nagy, fekete autóba, és elindultak hazafelé. Anyus vezetett, mert Apus ebédnél ivott egy sört. Apus nagyon szereti a sört amikor Anyus vezet, mert olyankor mindig sokat tud nevetni.

11 megjegyzés:

 1. ... És mivel Anyus elfelejtett fényképezőgépet vinni, lófasz(ka) se lesz a sárga falon, nem új fotó :(

  VálaszTörlés
 2. Ez jó! Így kell nyaralni és kész. Minek erről még fényképet is készíteni?!?!?! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. APG minden történetéről kerül valami a sárga falra :)

   Törlés
 3. ez egy nagyon jó (anyus) történet volt

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Az szomorú, mert annapetigergős akart lenni :)

   Törlés
 4. Kedvenceim:
  -"a manóba... szegény kis készülék."
  -"ded eleget félt"
  -"milyen csodaszép ez a park esőben "
  -"igazán vidám dolog lesz esőben futni"
  -" mindig sokat tud nevetni."
  :DDDDDDDDDDDDDDD

  VálaszTörlés
 5. hahaha, biztosan nem azt mondta, hogy "kitaposom a belit annak a rohadek k.rva gps.nek!! " :))))

  VálaszTörlés
 6. Csak a kommentekből jöttem rá, hogy mit jelent az APG, végig azt hittem, hogy valami új GPS féle lehet, és hogy Anyus végérvényesen megkattant, kész, vége, ennyi volt, blogger-kapcsolatunknak lőttek. Azért most nagy kő esett le a szívemről, s remélem, Bartos Erika nem Anyus a gépet-basztatja törzsolvasó, mert a plágium-pert simán megnyerné.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Basszus Fakirma majdhogynem a te kedvedért írtam!!! :(

   Törlés
 7. Hahaha!
  Örömöt szereztél. De tényleg!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor jó. Legközelebb majd rajzolok is :)

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.