"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2012. november 4., vasárnap

Családias ebéd

Jópár évvel ezelőtt rendszeresen jártam ebédelni a munkahelyemhez közeli vásárcsarnokba. Nem a friss, ízletes és olcsó étel kedvéért mentem, arra ugyanis még a régi vicc is módosítva volt igaz: a három jellemzőből nem kettőt, hanem csak egyet lehetett választani. Valamiért mégis mindig rengetegen ültek a hosszú asztaloknál, káprázatosan sokszínű társaság. Öltönyösök a környékbeli bankokból és irodaházakból, kisnyugdíjasok megfakult reklámszatyrokkal, elegáns üzletasszonyok, diákok csapatostul, gyeses anyukák több-kevesebb visítozó és rohangáló gyerekkel, makkoscipősök vastag aranylánccal, maradékra vadászó csövesek, és persze hozzám hasonló szürke középkorúak. Minden étkezés szociológiai tanulmánnyal ért fel, de főleg rendkívül szórakoztató volt. Na ez jutott eszembe tegnap, amikor a madarastecsóban az ötkincsmártásomat eszegettem. Bár a hely közel sem annyira hangulatos, és a vendégkör változatossága is messze elmarad a vásárcsarnokétól. És az asztalunkhoz telepedő, totóújságot töltögető, szótlan öregúrral négyesben étkezni olyan volt, mintha hirtelen örökbe kellett volna fogadnunk egy nagypapát, de úgy, hogy az adoptációra egyik fél sem vágyik.

5 megjegyzés:

 1. Látogasd meg a Bábel-féle bádoggundelt Rákospalota-Pestújhely határán, imádni fogod! Ott forgatták a Szalontüdő című kisfilmet is, én meg azt imádom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez megfelelő hely arra h megalakítsuk a Konzervatív és Nemkonzervatív Rüfkék "Dolgozó Méh" Pszichodráma Csoportját?

   Törlés
  2. Hahaha, ez zseniális ötlet!

   Törlés
 2. Egy nagypapa mindig jól jön. Csak az elején nehezen barátkozik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem nem fogunk annyiszor együtt enni vele h összebarátkozzunk.

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.