"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2012. november 16., péntek

Vegyesen

Van ugye a legnagyobb gyermekem, aki látszólag még mindig nem érti, hogy a pályaválasztás fontosabb a hétvégi meccsnél, meg a van a legkisebb, aki meg azt nem érti, hogy mindkettőnknek sokkal kényelmesebbé válna az élete, ha nem csupán hobbiszerűen használná a vécét, az anyjuk viszont a frusztrációk elől most épp a negyedik kötetbe menekül, és ma állított be egy új Chrome-témát "Winter is coming" felirattal... Olvassatok Trónok harcát, kedveseim, mert a rajongói oldalakon (amelyeket természetesen nem látogatok!) csupa tizenéves beszélget, ezért úgy érzem (vagyis érezném, ugye, ha ott járnék!) magam, mint a legutóbbi koncerten, ahol mindenki legalább húsz évvel fiatalabb volt nálam, bezzeg veletek mennyivel kellemesebb lenne koncertre menni csevegni arról, vajon mi lesz a hatodik részben, meg mitől a legjobb pasi Tyrion stb. És még azt is megjegyzem, noha az eddigiekhez semmi köze, hogy nem volt okos ötlet a macskáknak adni a maradék vadast. A teraszon.

Széchenyi Zsigmond idézet a vészbukról

9 megjegyzés:

 1. megnézem, hogy megvan-e a könyvtárunkba ez a könyv.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Öt darab ezeroldalas kötet? Sztem feltűnt volna :)

   Törlés
  2. Vagy a községiben?? :) Azt hittem a házikönyvtárotokra gondolsz :)

   Törlés
  3. nem-nem, esztergomi könyvtár. :)

   Törlés
 2. Mar leszedtem e-bookkent. :-) csak miattad

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mire kiolvasod, biztosan meggyógyulsz :)

   Törlés
 3. Ėn is megnézem, olyan lelkesen írsz róla.

  VálaszTörlés
 4. Oké, meggyőztél, ha ettől könnyebben viselem a gyermekeim faszságait, hát legyen. De előtte elolvasok egy klassznak ígérkező norvég krimit. Remélem, nem egy hülye tetováltlány utánzat.

  VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.