"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2012. december 29., szombat

Ááá

Ha valaha agytumorom lesz, annak kialakulása kétségtelenül ma délután kezdődött, amikor négy órát töltöttem különböző üzletekben Kajlával.
Először visszavittük a boltba a szétszakadni készülő cipőjét. Már nagyon profi reklamáló vagyok, azonnal mondták, hogy válasszunk másikat. Ez viszont nem volt könnyű, mert Kajlának a nyolcszáz darabos árukészletből csupán két cipő tetszett. Egy pont ugyanolyan, mint ami két hónap alatt tönkrement, és egy, ami kizárólag színben különbözött tőle.
Öltönyt három plázában vettünk, sok kilométerre egymástól. Az elsőben felpróbálta, de nem volt megfelelő méretű nadrág. A másodikban megvettük a zakót, bár ott sem volt megfelelő méretű nadrág, ám telefonáltunk a harmadikba, és kiderült, hogy ott van, csak zakó nincs. A harmadikban aztán megvettük a nadrágot.
Mindez önmagában nem lett volna olyan borzalmasan fárasztó, még azzal együtt sem, hogy nagyobb tömeg volt az utakon és a parkolókban és az üzletekben, mint karácsony előtt, de Kajla rendkívül unatkozott, és kérdésekkel igyekezett szórakoztatni magát, mint például "Demjén Ferenc ugye a Megasztárban tűnt föl?", vagy "Mi történik, ha két lábbal nyomod meg a féket?"
Szerettem volna felidézni nektek még néhányat ízelítőül, de azt hiszem, ilyen töménységben annyira sokkoló volt számomra mentálisan, hogy törlődött. Mindegy, képzeljetek el ezekhez hasonló gondolatokat négy órán keresztül.
Most megyek aludni. Hátha sikerül regenerálódnom.

8 megjegyzés:

 1. A nagylányom is hasonló... nem könnyű eset ő sem, vagyis borzasztó nehéz vele vásárolni és amit ő szórakoztatásnak gondol azzal lefáraszt pillanatok alatt. Remélem a két kisebbel könnyebb dolgom lesz :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A nagylányomon ilyenkor még röhögni sem tudok, talán egy pasinak inkább elnézem ha ostobaságokat beszél :)

   Törlés
 2. Szóval nem vagy egyedül :) de gondolom ezzel nem nyugtattalak meg :D

  VálaszTörlés
 3. Pasival történő vásárlásnál kortól függetlenül alapszabály hogy végig telehassal kell őket tartani. A vásárlásnál nyugton vannak nem nyafognak és a két üzlet közötti idöt csendes kajakómában töltik. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Legközelebb kipróbálom, bár itthon még sosem sikerült annyit ennie h befogja a száját.

   Törlés
  2. Igen... A feladat szinte folyamatos etetést igényel. :D

   Törlés
  3. Vendel, köszi, azt hiszem én is hasznát veszem pár év múlva ennek a használati útmutatónak! :)

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.