"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2013. január 4., péntek

Még egy szőke mára

Nagylány a GRUNDTAL mágneses késtartónkról: "ez nagyon jó... és ha fordítva rakod rá a kést, akkor taszítja?"

15 megjegyzés:

 1. Ha erre jár ugorjon fel, a miénken pont fordítva vannak a kések, mint nálatok. Tetszeni fog neki. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És az nem balesetveszélyes?? Ha taszítja és lerepül róla a kés... :D
   (Egyébként képzeld, a múltkor láttam h függőlegesen is föl szokták rakni a tartót, és akkor a kések vannak vízszintesen. Tök jól néz ki.)

   Törlés
 2. Ó, feltalálta a késdobálógépet :D

  VálaszTörlés
 3. Szerintem reménykedj abban, hogy legalább szép lesz a csaj...

  ui:és taszítja?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amúgy nemrég olvastam a vészbukon egy viccet. Percekig azt hittem h lemaradt a vége, illetve kerestem a Tovább linket...
   Aztán megértettem.
   Na ki a szőke?
   Itt a vicc:
   Egy lakatlan szigetre vetődik 5 szőke nő és egy barna. Több napba telik, mire rájuk talál egy helikopter. Leengedik a kötelet, mindenki felmászik rá, amikor a pilóta kiszól:
   - A gépen csak 5 üres hely van.
   - Már sokat éltem, leugrom én. - áldozza fel magát a barna, az óceán felett, a vízbe veti magát. A szőkék meghatódnak, és tapsolni kezdenek.

   Törlés
  2. Mondjuk nem túl jó vicc.

   Törlés
 4. Jaj, ezt én nem értem. Persze Neked könnyű, mert barna vagy...

  VálaszTörlés
 5. Világos:taszítja. A vicc meg...

  VálaszTörlés
 6. a vastartalmú anyagok ferromágneses tulajdonságokkal rendelkeznek. ez (nagyon leegyszerűsítve) azt jelenti, hogy erős mágneses tér (pl egy erős mágnes) hatására átmegneseződhetnek, azaz anyagösszetételüktől függően hosszabb rövidebb időre maguk is mágnessé válhatnak. ...emlékeztek biztos a suliból a kisérletre mikor megmágnesseztük a varrótűt, hogy abból alkalmi iránytűt készítsünk…
  (ha viszonyt mágnessé vá’nak terméíszetszerüleg rendőközni fognak mágnesses pólusokval is. ugy a').

  tehát előállhat a lányod által vázolt helyzet hogy a falitartó az egyik oldalukat vonzani, a másikot taszítani fogja. (helesebben azonos pólussaik taszítanyi, ellentétes pólussaik vonzanyi fogják egymást a falitartó bejépített mágnessével ugye.)

  lényeg: nem mondott hülyeséget a gyerek. ha következetesen mindig ugyanazzal az oldalával rakod fel a késeket a helyükre idővel elképzelhető a jelenség.

  a gyakorlat az, hogy késeidet valószínűleg össze vissza (hol igy, hol ugy) rakod majd fel, (igy a mágnessessígért felelő elemi mágneses ríszecskék sose tuggyák mőre rendezőggyönek az anyagon bélül - szeginnyeimm eccő erre, eccő arra próbálnak hangolódnyi), így bár minimálisan mágneses hatást késeid mindig fognak mutatni, a vitatott jelenséget magát sajnos nem fogod megtapasztalni.
  …de elvi síkon jogos a gyerek felvetése és a kérdése.

  lécci kövesd meg érte, hogy itt blogszinten kicikizted!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenképp megkövetem, mihelyst bebizonyosodik h eme tudományos alapokon állva tette fel a kérdést :D

   Törlés
  2. Mi mindig ugyanúgy tesszük fel, de még nem történt semmi. :(

   Törlés
 7. ...amugy rákattintottama erra a likre, oszt ugy jártam vele mint Te a frészbukos viccvel...megjelent valami csík, én meg vártam (mondok. bizos lassuja nett)...hogy betőtöggyenek a képre a késtartó többi részeji is...

  (még jó hogy ki lehet nagyitani...ugy mán vastagabb a csik.)

  VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.