"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2013. április 1., hétfő

Négy dé

A Családfő szülinapjára 4D-s mozijegyeket kapott tőlem.
Életemben először voltam 4D-s moziban, 3D-ben is csak az Avatart láttam, három évvel ezelőtt, szóval legközelebb valószínűleg 5D-s filmre megyek.
Olyan ritkán járok moziba, hogy arra is újra meg újra rácsodálkozom, hogy a széksorok száma világít, így nem egy öreg nénike vezeti oda az embert zseblámpával.
Amúgy a 4D tényleg nagy élmény, de nem árt egészségesen menni, mert így náthásan az illatokat például nem éreztem, az ülés zötyögése közben pedig valahogy megfájdult a mellkasom, így most nem bírok köhögni. Az effektek közül kihagytam volna, amikor közvetlen közelről belefújtak a fülembe, mert azt a hetes buszon sem szerettem soha.
Vetítés előtt figyelmeztetnek a veszélyekre, többek közt arra, hogy leesett tárgyat nem szabad menet közben felszedni. Szóval ha valaki elejti a 3D-s szemüvegét, az szívás. Nem tudom, járt-e már pórul valaki, az viszont biztos, hogy popcornt sokan ejtettek le, mert kifelé menet láttam, hogy a padló telis tele van szeméttel. Hát a technika fejlődik, a bunkók meg ugyanolyanok mint harminc évvel ezelőtt.

6 megjegyzés:

 1. Mik vannak? Én még 2D-nél tartok filmnézésben. Az életben nem tudom hány D van, nekem még azt tanították, hogy 4. az idő. Ami a még a szélesvásznú moziknál előtt is megjelent :)
  Na most akkor a szagok egy másik dimenziót jelentenek? A többi érzék? Bocs túl mérnök vagyok :)
  De bunkók minden időben, és térben léteznek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, mozog az ülés, süvít a menetszél a füled mellett, van füst meg vízpermet meg illatok (állítólag). Egyéb érzékeidet még nem stimulálják, ha mégis, az nem a mozi hanem az ülésszomszédod.

   Törlés
 2. haha... es ezt hol lehet megtekinteni?

  VálaszTörlés
 3. Melyik filmet néztétek meg? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyelőre van a Pi élete meg a Croodék, és ezekből a Pi életét már itthon 2D-ben sem bírtam végignézni...

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.