"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2013. szeptember 28., szombat

Akadályverseny

Voltak ma olyan pillanataim, amikor arra gondoltam, bárcsak tényleg mindenki a számítógép előtt gubbasztana otthon a szobájában. Mert hiába a borúlátó szociológiai helyzetképek bezárkózásról meg egészségtelen életmódról, ezen a gyönyörű őszi szombaton a jóléti erdők teli voltak kirándulókkal, biciklistákkal, motorosokkal, ráadásként szembe jött nyolcvan seggrészeg fiatal, egy ötletesen szervezett akadályverseny résztvevői, zászlókkal, dobokkal, dudákkal, csaknem teljesen kiürült műanyag boroskannákkal, és ordítozva adtak hangot abbéli örömüknek, hogy felismerték az állatfajt, amin ültem, s olyan fergeteges poénok jutottak eszükbe, mint például vasaLÓ, amin visítva röhögtek.
(És még el kell mondanom, hogy a tűzhelytisztítóhab nem takarítja le a grillrácsot fél nap alatt sem, viszont az emberi bőr olyan lesz tőle, mint a többezer éves pergamenek közvetlenül szétporladás előtt.)

10 megjegyzés:

 1. Ezért jó a futópálya. Ott nincsenek grillrácsok.

  VálaszTörlés
 2. A természet lágy öle... hiábano!
  Grillrácsra próbáld ki a szódabikarbónát annyi vízzel keverve amennyitől sűrű massza állaga lesz. A kezed tuti nem szedi szét, de ad a zsír pofájára, még ha nem is rögtön elsőre szedi le mindet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem dobd ki a grillrácsot, és ne engedj be több ilyen gusztustalanságot az otthonodba. A szódabikarbónát meg dörzsöld a fogadra, szép fehérek lesznek.

   Törlés
  2. Hol lehet ipari mennyiségű szódabikarbónát venni?

   Törlés
  3. Legutóbb CBA-ban vettem, 1 kg talán 350 Ft volt.

   Törlés
 3. Itt a coop-os zacsis szódabika (10 dkg...?) 45ft... Amúgy gondolom ilyen nóném illatszerben meg drogériában lehet kapni, ahol ipari mennyiségben árulják a görgős gyantát is meg a lehúzócsíkot hozzá, meg úgy általában mindent. Na ilyen NINCS nálunk :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek azok a boltok amiknek olyan az illatuk mint harminc évvel ezelőtt minden nyilvános vécének volt? :)

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.