"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2013. november 8., péntek

Mesterek

Most az van, hogy rövid időn belül sok szakemberre lesz szükségünk. Úgymint: lakatos, csőgörényes, kőműves-burkoló, vízvezeték-szerelő, autószerelő, autóvillamosság-szerelő, gázkazán-szerelő, számítógép-szerelő, biztosítási kárfelmérő, rendőrnyomozó. Nem mintha építkeznénk, vagy karamboloztunk volna, csak valahogy minden beszorul, eldugul, átázik, lepotyog, szétesik, leáll, becsúszik, lejár, zúg-zörög, lelassul, ellopják.
Nem könnyű pozitívumokat találni a krachkupacban, de igyekszem.
Ma például két igazi Mester járt nálunk. A Lakatos Mester munkája végeztével megmutatta, hogyan kell szakszerűen becsukni az ajtót, a Duguláselhárító Mester próbálta beazonosítani a mosogatóban több napja álló vízben úszó ételmaradékot, a probléma súlyának felmérését a fülére szorított gumicsővel végezte, drámai sóhajok közepette vázolta a lehetőségét annak, hogy a dugulás esetleg öt méternél mélyebben van, s emiatt éjszakába nyúlóan kell a konyhánkban tartózkodnia, majd olyan büszkén mutatta a kis örvényt a lefolyóban, mintha saját kezűleg forgatná a vízmolekulákat.

5 megjegyzés:

 1. Őszinte részvétem! Ha mosógépszerelő kellene, tudom ajánlani a calgon maffia esküdt ellenségét, aki emellett kiváló és elhivatott szakember.

  VálaszTörlés
 2. A Mesterek közül kihagytam a Nőgyógyászt, pedig nagyobb projektről van szó, mint a fürdőszoba-felújítás.

  VálaszTörlés
 3. Téged fog megszerelni? Hogy beinduljon a gyártósor? Indiszkrét vagyok? A mosógépes lehet, erre is jó:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valahogy így :) Lehet maradi vagyok, de ezt nem bíznám a mosógépszerelőre :D

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.