"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2014. január 20., hétfő

Ebéd

Amióta Fakirmát ismerem, többször át kellett már értékelnem az igaz barátnő fogalmát. Például az igaz barátnő, amikor meglátogatja a barátnőjét a munkahelyén, csöppet sem zavartatja magát a barátnője kollégáiól, simán olyanokat harsog a folyosón, hogy "ha ilyen nehezen esel teherbe..."

7 megjegyzés:

 1. A helyzet tisztánlátása érdekében néhány pontosítás:1. kicsit kiabáltam 2. csak néhány kolléga volt a folyosón 3. merő aggodalomból arra akartam a figyelmedet felhívni, hogy a te korodban már minden érett petesejtet meg kell becsülni.

  VálaszTörlés
 2. Az. Mindenre érthető magyarázatot adott. Ő jó barátnő! És te?! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Óh, ő remek barátnő! Majdnem mindig nekem adja az ebédből megmaradt maradékát.:)

   Törlés
  2. Csak ha nem tudom időben kidobni.

   Törlés
 3. "A (felnőtt) barátsághoz egy kicsit őrültnek kell lenni"- írta Szofi a minap az OL-on. Nincs is itt kérem semmi probléma, mindketten nagyon jól hozzátok a figurát. Sokszor az ilyen ebédszünetek a világ legőrültebb igaz barátnőjével teszik az életet per pillanat élhetővé. Mi már feltaláltuk az "imaközösség" mintájára az "autóközösség" fogalmát (mikor utazunk valahová, és jobban érezzük magunkat a kocsiban, mint ahova meg kell érkeznünk), ti meg úgy látom, "ebédközösségben" vagytok erősek. :)
  Anita

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Autóközösség, nagyon jó! Előnye h legalább nem égetitek egymást :D

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.