"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2014. február 17., hétfő

Reklám

NEKIK.
("Hitvallás: Célunk és hitünk sokféle lehet, de az út mindig ugyanaz: korokon és az időn át az igazság, a fény keresése. A fény az Ige eszköze, ez Isten fehér írása az éjszaka nagy könyvében. Hisszük, hogy Isteni részünk, eltemetve az Idő súlya alatt, feltámadásra vár. A hajnal előtt a legsötétebb az éjszaka. Figyeljünk a múlt, az aranykor nagy Mestereire, szívünkkel látva az igazságot. Mely igazság fényesebben tündököl előttünk, mint képzeletünk valamennyi csillaga. Segítségül hívjuk jelképeinket, ősi tündöklésünk kitörölhetetlen bizonyítékait. Rejtett értékek ezek, megismerésük, feltárásuk nem csupán feladat, kötelességünk is. Tudni egyenlő az emberi fejjel; merni az oroszlán körmeivel; akarni a bika hatalmas ágyékával; csendben tartani a sólyom misztikus szárnyaival. Tudni - Merni - Akarni - Csendben tartani. E négy igaz szó szükséges a Napútra találáshoz, s csak a félelem az, mi szívünket mérgezheti. Éljünk a pillanat lehetőségével, szívünkben reménnyel és biztos tudattal: Nemzetünk, őseink országa, a tanítók, a fényhordozók népe újra feltámad. /Szentimrey Gábor/")

Mert ez egyszerűen szép.


Kishegyesi lovas lánc
Kishegyes-Honfoglalás kora, ruhadísz
"A ló az ősi lovasnépek életre-halálig ragaszkodó hű társa. Népmeséink fehérlova a táltos szülőanyja, égbe emelkedésének segítője. A Napisten Holdtáltos nevű lován lovagol, s holdcsikó-Holdrét a mesehős segítője. Az ősi hitvilág meséinkben őriztetett meg, s e szétválaszthatatlan kapcsolat ember és lova között időszerűbb mint valaha. A Teremtett természet és a teremtőt játszó embernek újra kell élnie és értelmeznie az alázat és szelídség hajdanvolt fokát, amivel a természetben az Aranykorban együtt éltünk."

14 megjegyzés:

 1. tényleg nagyon nagyon szép!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Teljesen beleszerettem.

   Törlés
  2. Tudtam h mindenki a lényeget fogja nézni. Igen, az én szottyadt nyakamban :)
   DE BAZMEG A LÁNCRÓL VAN SZÓ! :D

   Törlés
  3. DE VAZZE!
   Hát te kaptad! :D
   Fene se nézte a szottyadt nyakad, engem a tulajdoni jogviszony érdekelt :D

   Törlés
  4. Nem kaptam. Vettem. Magamnak. Mert megérdemlem :)

   Törlés
 2. Hány éves a modell? és milyen dekoltázskrémet használ?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. NEM FOGOM HÜVELYKÚPPAL KENNI A DEKOLTÁZSOMAT!!!

   Törlés
  2. :))) Pedig az a szép nyaklánc megérdemelné...

   Törlés
  3. Fehér papíron kellett volna lefotózni :(

   Törlés
  4. Az egy ló a nyakadban? Vagy sólyom? Ne szórakozz már velem Anyus!

   Törlés
  5. Hát nem is a bika ágyéka :D
   Sajnálom h vénségedre így tönkremegy a szemed.

   Törlés
 3. Anyus, ez a finoman árnyalt megfogalmazás megmosolyogtatott... jólesett!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Én nem tudok ÍGY fogalmazni :)

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.