"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2014. augusztus 8., péntek

Legyen vörös

Ha bohó ifjúkorunk próbálkozásai után tíz évig tökéletesen meg voltunk elégedve természetes hajszínünkkel, de hirtelen ránk tör a változtatás iránti vágy, vegyünk Palette Mousse Color könnyen használható hab állagú tartós hajfestéket.
Olvassuk el a tájékoztatót, amelyből kiderül, hogy "csak össze kell rázni és máris használatra kész, a gyümölcs illatú hab állagú festék alkalmazása egyszerű, mint a samponé, a hajfestés még sosem volt ilyen egyszerű!" A használati utasításnak megfelelően öntsük az előhívót a shakerbe, szórjuk bele a festékport, és rázzuk össze pontosan negyvenszer.
A harmadik rázás után azt tapasztaljuk, hogy a shaker tartalma máris hab állagú, viszont még nem oldódott fel rendesen a por, ezért rázzuk legalább ötszázszor. Hiába. Amikor kinyitjuk, látjuk, hogy a por egy része darabokban van. Dörzsöljük szét. Természetesen már nem kapunk homogén habot, de sebaj, kezdjük felvinni a hajunkra.
Mire az egészet felkentük, a lehulló darabkákkal teli van a pólónk, a padló, a fürdőszobaszőnyeg és a kád. Szedegessük össze őket. Töröljük le a foltokat. Próbálkozzunk súrolószerrel. Vízkőoldóval. Sósavval. Smirglivel. Mindegy, a vörös foltok maradnak.
Most úgy néz ki a fürdőszobánk, mintha egy aberrált gyilkos különösen kegyetlen módszerrel itt végzett volna áldozatával.
Mivel nem az volt a célunk, hogy Bates Motel múzeumot rendezzünk be, dobjuk ki a fürdőszobaszőnyeget. Hívjunk kőművest, cseréljük ki a kádat, burkoltassuk újra a padlót.
Fő, hogy a hajunk gyönyörű. Vagy nem.

7 megjegyzés:

 1. ...és a művelet úgy három-négy hetete ismétlendő, mert a vörös a leggyorsabban kopó hajszín....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Inkább kéthetente, mert naponta mosom.

   Törlés
 2. Ha naponta mosod - naponta fogsz vértengerben fürödni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Csak egy ideig. Már lekopott. A nagyja.

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.