"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2015. július 25., szombat

A szüvem

Elég frusztráló a felvételi eredményhirdetéssel hivatalból foglalkozni, úgy, hogy az ember tudja, a saját leszármazottja sokévi következetes lustasággal elkúrta a továbbtanulást.
De most hallottam egy székely mondást, aminél jobban nem is lehet megfogalmazni ezt a frusztrációhalmazt: a kicsi gyermek nyomja a térgyedet, de a nagy gyermek nyomja a szüvedet.

11 megjegyzés:

 1. remek anya vagy!
  a szívnyomást pedig megértem..megélem minden nap..
  a kamaszpokol elmúlik,és azokból a képekből,érzésekből,amikről írtál,kötelék lesz,amin keresztül visszatalálnak..
  mert visszatalálnak:)
  ha az alapokat jól raktad le(és tudom,hogy jól),akkor olyan felnőttekké válnak,akiknek örülni fogsz..nem diploma kérdése lesz <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bárcsak tudnék hinni ebben! De azért köszönöm szépen :)

   Törlés
 2. Újból érettségizik, és azokat duplázza a felvételin.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos azt mondja, ELMENT A KEDVE A TANULÁSTÓL. Mintha tanult volna valaha is :(

   Törlés
  2. Hát, néha meg tudom érteni. :-) (Remélem nem olvassa a hozzászólásokat. :-D).
   Sajnálatos, hogy a munkahelyén az ember legfeljebb a gimnáziumi tanulmányainak legfeljebb 20-30%-át használja. És nem tanítanak pl. alap szintű pénzügyi, jogi, vállalkozási ismereteket, mert az nem fér bele, és nem is fontos.

   Törlés
 3. Ójaj.... nagyon stresszes ez a tanulás dolog, sőt, egyre. A pillanatnyi érzése még nem jelent véglegest, még pár év múlva sem késő folytatni. Szerintem! Fel a fejjel!

  VálaszTörlés
 4. No para! Semmi, de semmi nem múlik azon, ha a gyermek érik még 1-2 évig. Addig is tereljétek valami neki tetsző szakma felé, amit később felsőfokú végzettséggel kiegészítve jól kamatoztathat. Ergo megél belőle, és még kedvvel is csinálja.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt gondoltam öt évvel ezelőtt is. Nem tűnik érettebbnek az akkorinál :)

   Törlés
 5. Ha ez megnyugtat, én most fejeztem be a posztgraduális képzésemet és H kategóriás közalkalmazott vagyok, a Fiú ezzel szemben egy érettségivel hetente jár Angliába tárgyalni, a fizetése cirka hatszorosa az enyémnek, sokkal jobban beszél nálam angolul, vág az esze és a multinál térdre borulnak előtte. Nem a papíroktól függ az élet, ha valaki elég tehetséges, bár az tény, hogy valami biztonsági "B" terv sosem árt egy papír formájában.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a biztatást, sajnos attól tartok, a Nagyfiú nem ez a típus :(

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.