"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2015. október 22., csütörtök

Ahogy a dolgok most állnak,

nem kizárt, hogy ez a blog egyszer majd átalakul balfaszkodásaink tanyán tematikájú naplóvá, ugyanis épp földbirtokosok szeretnénk lenni, de nem a városból messze vidékre kivonulós, hippibiokistermelő fajtából, hanem inkább a budapesti agglomerációban házikóval, legelővel, lovakkal, kutyákkal, macskákkal meg ami még betéved állatokkal, hajnalban-délután-hétvégén gazdálkodós, hétköznap munkahelyen gürizős típusú próbálkozás lenne a miénk. A mezőgazdasági terület megszerzése érdekében a Családfő most intéz magának papírt arról, hogy ő egy paraszt. Mondtam neki, hogy ezzel nem lehet probléma, bármelyik fiúgyermek kész tanúsítani.

(Ha véletlenül valamelyik kedves olvasó tud egy főváros-környéki, szolid áron eladó földdarabról, amely három-négy hektárnyi erdő-mező, legföljebb mérsékelten megközelíthetetlen, közművesíthető, kisebbség által ritkán látogatott, valamint különféle jogi csapdáktól mentes, nos, akkor szóljon. Tópart, patak, domboldal, festői panoráma nem akadály.)

14 megjegyzés:

 1. Sajnos töröltem perenne hozzászólását (mivel erre felszólított), még mielőtt itt válaszoltam volna :) Pedig azt akartam írni h igazából még kérdéseim sincsenek, mert annyira a történet elején tartunk. Állattenyésztői ismeretekkel - elvileg - rendelkezünk, bár ugye a diploma meg a gyakorlati tudás az két dolog.
  Viszont most találtunk egy kis gyöngyszemet, erdő, rét, domboldal egy természetvédelmi terület szomszédságában. Az út járhatatlan, közmű nincs. Vélemények?

  VálaszTörlés
 2. Amennyiben nagyon tetszik, nagyon akarjátok, akkor vágjatok bele, boldogságot fogtok kapni - a sok munka ellenére..))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem tapasztalatból beszélsz! :)

   Törlés
 3. Először keressetek egy olyan embert aki hasonló körülmények között élt ,belevágott és sikerült neki. Ha találtok ilyet ,szóljatok. A ló az nagy pénznyelőgép ,és többnyire alattomos állat ,aki nem bánik vele "kegyetlenül" azt előbb utóbb megeszi .Nagyon kényes állat,csak azoknak javaslom akiknek nagyon sok pénze van( ha egyszer megveszed akkor már ,ha beledöglesz sem fogod eladni) És hihetetlenül nagy az ökológiai lábnyoma.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. http://www.alternativenergia.hu/a-kutya-oko-labnyoma-nagyobb-mint-egy-autoe/9397

   Igaz ami igaz , nekem is van kutyám .Ezt azért eddig nem gondoltam.

   Törlés
  2. Ez nálunk a gombhoz a kabátot esete, mert lovaink már vannak, három éve, és bértartásban tényleg pénznyelő.
   Most vennénk nekik egy legelőt. Aminek a végében elfér a házunk :D

   Törlés
  3. Értem,így teljesen más a dolog .Tartottam pár évtizedig lovat ,van egy kis tapasztalatom .Most öreg fejjel úgy látom ,manapság vagy a nagyon gazdagok tartanak lovat ,vagy a nagyon elszántak . Azért annál a területnél érdemes megnézni ,hogy tényleg jó legelő e, vagy csak gyönge homokos, vagy erodált ,rossz vízgazdálkodású. A lovak szeretik a jó legelőt,ők nem birkák ,persze elsínylődnek a rossz legelőn is,de akkor elég sok pótlás kell nekik. Ha úgy döntötök ,hogy mégis ,akkor sok sikert,sok szép lovas élményt kívánok.

   Törlés
  4. Sajnos, nem az első kategóriába tartozunk, úgyhogy marad az elszántság :)
   Köszönjük a tanácsot!

   Törlés
 4. Én csak a földvásárlásban vagyok képben. Mármint jogszabályilag. Mert most eléggé macerás a dolog. Ha érdekel erre fel tudlak készíteni, ill le tudom írni a buktatókat. Viszont a közmű nincs, az engem. Valamint az út hiánya is. Mi van nagy eső, kemény, havas tél idején? Az állatoknak sok minden kell, amit adott esetben nem ti termeltek meg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, a jogi részét az ügyvédünk intézi majd, ha tényleg belevágunk :)
   Az utat rendbe lehet hozni, villanyt is oda lehet vezetni, kutat meg fúratnánk, tehát megoldható, csak pénz, pénz, pénz...

   Törlés
  2. A kemény, hideg és havas tél elleni megoldásunk egyelőre a globális felmelegedés :D
   (Persze csak viccelek, ez egy valódi probléma.)

   Törlés
 5. Bocsánat kimaradt egy állítmány: aggasztana, mármint a közművek hiánya.

  VálaszTörlés
 6. Nem zugügyvédi szolgáltatást ajánlottam. :-) Akkor kicsit olvassatok bele ebbe: 2013. évi CXXII tv. 18-20 §, no meg az elején az ide vonatkozó fogalom-meghatározások. Szükségetek lesz rá, kivéve, ha az a föld rajtatok kívül tényleg nem kell senkinek. (Kivéve, ha tanya, amit meg akartok szerezni, erről nem írtál).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, igen, például ezért kell a földműves igazolvány is.

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.