"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2015. december 12., szombat

Egyáltalán nincs véleményem

Kajla átiratkozott egy alapítványi gimnáziumba. Azt mondta, különben megint megbukik.
Állítólag ebben az iskolában mindenki leérettségizik.
Tizenheten járnak az osztályába, közülük általában nyolcan-tízen vannak jelen, vagy még kevesebben. Csak az megy be, akinek kedve van.
Délelőtt kilenckor kezdődik az első óra. Néha tízkor. De egykor már végeznek.
Sok a lyukasóra, gyakran betegek a tanárok.
Tesire nem kell átöltözni, mert az abból áll, hogy pingpongoznak. Már nagyon jól tud pingpongozni.
És csupán EGY FÜZETET használ, abba jegyzetel az összes tárgyból.

15 megjegyzés:

 1. Vigasztalando, probaltam valami pozitivat talalni. Szerintem az is valami, hogy ugy tunik hibatlanul kepes megtalalni azt a megoldast problemajara ami a leheto legkesvesebb energiaval jar. Ez is "life skill" nem? Tanulva leerettsegezni sokkal farasztobb mint tanulas nelkul.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Tény h kényelmes megoldást talált. De egyébként mire jó?

   Törlés
  2. Javits ki, ha tevednek, de Mo nem a papirok orszaga? Nem elek otthon mar hosszu ideje, nem tudom, de ugy kepzelem ha egy allas ugy van meghirdetve hogy minimum erettsegi, akkor nem fogjak nezni az honnan van, csak hogy legyen. (Legalabbis ez volt 20 eve.)

   Törlés
 2. Nekem se lenne véleményem, csak várnék, és néznék.

  VálaszTörlés
 3. Azért annyi pozitívum van talán, hogy ha már az eddigi középiskolájában nem fog tudni leérettségizni, egyedül megoldotta, hogy találjon más lehetőséget. És le is akar érettségizni. Ez is valami, akár ott is hagyhatta volna teljesen, végül is felnőtt már...Kitartást, előbb-utóbb rendben lesznek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Le tudna ott is, csak tanulnia kellett volna... Így meg fizetnem kell. Nekem. Hogy még másfél évig lébecoljon... Ez az iskola ellentétes mindazzal, amit az oktatásról gondolok... De mondom, egyelőre nincs véleményem :) adok egy esélyt, aztán majd meglátjuk.

   Törlés
 4. Tough love esetleg? Nem fizetsz, lehet választani, hogy csinálja-e, vagy elmegy dolgozni, de akkor nincs gördeszka meg elhagyott telefon helyett új. Esetleg szálljon be ő is a tandíj előteremtésébe. Nagyfiúra jó hatással van, hogy dolgozik?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha itt is megbukik, mehet melózni. Ami egyébként Nagyfiúra rendkívül jó hatással van. Már sajnálja h nem tanul inkább. Szóval még az is lehet h tavasszal leérettségizik és felvételizik valahová.

   Törlés
 5. Az apám (nem alapítványi gimnáziumban, nagyon nem, 1950-ben) egy "vegy füzet"-et (lánykori nevén vegytan) használt :) Leérettségizett, felvették az egyetemre, és élete végére nagy ember lett belőle... Kajlából is lehet bármi, idő kérdése.
  Én szigorúan a suliban tartottam minden könyvem és füzetem, csak azt vittem haza, amiben 10 percnél hosszabb lecke volt. Meg lehetett ismerni a padom, öt centivel magasabb volt, mint a többieké, mert a sok vacak felnyomta a tetejét. A mai napig nem értem, maximalista anyám hogy bírta elviselni. Engem is fölvettek egyetemre, de nem lett belőlem nagy ember :D
  fűzfavirág

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :)
   Nem baj, ha nem lesz belőle "nagy ember" :)
   Már annak is örülök h végre van célja: pincér szeretne lenni egy tengerjáró hajón.

   Törlés
  2. És milyen nehéz kenyér az, te jó ég. Sebaj, kedvet fog neki is csinálni a tanuláshoz :)
   fűzfavirág

   Törlés
  3. Erettsegi az biztos nem kell hozza. Meg szaktudas sem. Csak nemileg beszelni az angolt, meg hihetetlen munkabiras.

   Törlés
  4. Istenments h lebeszéljem :) felőlem mehetne olajfúrótoronyba is dolgozni h megtanulja a kutyafittyet.

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.