"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2015. december 4., péntek

Meddig érdemes

Meddig érdemes valami újba kezdeni? Szerintem, ameddig élünk. Vagy amíg kedvünk van hozzá. Ami lényegében ugyanaz.
Betegség, baleset bármikor keresztezheti a terveinket, de önmagában az öregedés miben akadályoz meg? A fizikai állapot sokkal inkább az életmódtól függ, mint a kortól. Ám könnyebb az idő múlására fogni a problémákat, mint bevallani, hogy nem sokat teszünk az egészségünkért.
Felháborítanak a gyógyszercégek, amelyek például emésztést segítő készítményeket kínálnak, vagy hashajtót fogyókúrához, pedig a megoldás rendkívül egyszerű: ember, ne zabálj! Vagy legújabb „kedvenc” reklámom, amelyben arról beszél egy nő, hogy aranyeres panaszai voltak, mert egész nap a számítógép előtt ül, de ennek vége, hála a gyógykenőcsnek. Ez már a bazmeg kategória, ahelyett, hogy a végbélnyílásodat kenegeted, inkább sportolj valamit te szerencsétlen, mert előbb-utóbb szétesik a tested, amit nem ülésre teremtettek, hanem mozgásra, és ha arra használnád, legalább a szabadidődben, akkor egész sokáig működne...
Na szóval nem mindegy, hogyan öregszünk, és nem hiszem, hogy már jóelőre csökkenteni kellene az aktivitást, arra készülve, amikor már nem bírjuk. Mert akkor tényleg nem sokáig fogjuk bírni.

(Beilleszthetnék ide videókat idős hölgyekről és urakról, akik továbbra is örömmel művelik azt a sportot, táncot, vagy mást, amit fiatalabb korukban. Az ilyesmit általában mindenki lájkolja, és persze én is tisztelem ezeket az embereket, de úgy gondolom, ennek nem kiemelkedő példának kellene lenni, hanem általánosságnak. Mert ez nem valami különleges adottság, hanem „csak” akarat kérdése.)

13 megjegyzés:

 1. Hát én ezzel teljesen egyetértek. Ami meg az érett fejjel kifundált és végrehajtott terveket illeti, arról az a véleményem, hogy a moziból se szoktam kimenni a film közepén, mert ez után már biztos csak rosszabb következhet, hanem kíváncsian várom, hogy mi lesz ebből. Ugyanígy az élést sem áll szándékomban félbehagyni, csak mert elmúltam negyven. Mondjuk ezt azoknak üzenem, akik a korotok miatt aggónak :D.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez az egyetlen film, amiben főszereplők vagyunk. Meg kell becsülni, akkor is, ha néha uncsinak tűnik :)

   Törlés
 2. Mindenben egyetértek veled! A kor nem betegség hanem állapot.
  TV.-t meg direkt nem nézek a sok idióta reklám miatt.

  (Azért az emésztést segítő készítményeket ne dobja sutba senki, mert sajnos van az a nagy baj amikor kell nem kell muszáj szedni, de nagyon drága :-( , a bőrömön tapasztalom sajnos .Gondolom ezt a részt inkább azoknak szántad akik divatból szedik mert ezt reklámozzák és igen divatos ...)

  Az életért én is megküzdök, nem szándékozom feladni így alig túl az 55 éven, még akkor sem, ha már menni nem bírok. De észreveszem minden nap a szépet és a jót....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem vagyok abszolút gyógyszerellenes, de szörnyű, milyen sok vackot beszednek az emberek fölöslegesen, mert úgy gondolják, egyszerűbb, mint változtatni a szokásaikon. Közben meg csak újabb problémákat csinálnak maguknak.

   Törlés
  2. De persze, az igazi betegség az más.
   És jobbulást!!

   Törlés
  3. Én azt utálom ha a x y blogján ajánlgatnak gyógyszerek, hogy az milyen jó. Aztán ha baj van akkor jó lesz az orvos is ? Szerencsére én még azt is meggondolom amit orvos ír fel.
   Csodapirulák meg nincsenek! Nem kellene minden vackot beszedni , mert az mondja a TV, vagy a Rózsi nénje.....
   Inkább sok zöldség, gyümölcs és persze aki tud annak mozgás, még télen is....
   Én meg köszönöm a jókívánságodat!

   Törlés
 3. Jaj, ez olyan, mint a gyerek téma. Hogy ennyi vagy annyi az milyen felelőtlenség. Tk egyetlen gyerekért sem tudunk felelősséget vállalni, bármi lehet.

  Különben meg hamarosan az lesz a legnagyobb császár, akinek földje, meg vize van. Ha lebénultok, még a tócsában ülve is nagy jövő vár rátok. :D

  VálaszTörlés
 4. ködpiszkáló.blog.hu-t ismeritek ?

  VálaszTörlés
 5. http://valasz.hu/itthon/dramaian-csokkent-a-ferfiak-szexualis-kepessege-116525
  Na tessék.

  VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.