"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2016. június 6., hétfő

Idegállapot

Szerintem teljesen természetes reakció, hogy ha valaki a lehúzott (!) ablakon keresztül - vagyis mintegy húsz centire az arcától - meglát egy hatalmas pókot a visszapillantó tükrön tornázni, akkor satufék, kipattan a kocsiból, majd a jégkaparót hozzávágja a pókhoz, mit sem törődve a többi autóssal és a gyalogos járókelőkkel. És még mindig sokkal jobb, mintha az adott pók mondjuk az autópályán az illető ölébe pottyant volna.

Ja és idén két fiam bukik meg. De csakazértsem kezdem újra sirámaimat az anyai szerepre való alkalmatlanságomról, inkább kijelentem, hogy nem muszáj mindenkinek gimnáziumot végeznie, még diplomás szülők gyermekeinek sem. Megjegyzem határozottan úgy látom, hogy Párductermetű, mióta a fagylaltozóban dolgozik, több motiváló dicséretet kapott a főnökétől, mint a közoktatásban töltött hosszú évek alatt a pedagógusoktól összesen. Vagy talán az a baj, hogy az iskolában nem pénzt adnak, hanem csak jegyeket. Hm.

11 megjegyzés:

 1. Aki viszont az idén NEM bukott meg, az a Nagyfiú, aki a tavalyi, sikertelen érettségije után a saját keresetéből matektanárt fizetett, és most hármassal átment. Na ez a nem semmi.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hatalmas gratuláció Nagyfiúnak!

   Törlés
  2. Köszi :)
   (bár remélem már nem olvassa a blogot)

   Törlés
  3. ha olvassa is, most max kicsit hízik a mája. és ráadásul most jogosan. :D

   Törlés
  4. :) Persze, ezt nyugodtan olvashatja :)

   Törlés
 2. Nagyfiúnak gratula, későnérő nyilván:) és majd akkor a többiek is beérnek valószínűleg,valamiképpen:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én biztosan hamarabb halok meg, mint a remény.

   Törlés
 3. Miután elkészült a tetőnk és kifizettem az ácsot, a férjnek már felvetettem, hogy dehogy megy a gyerek egyetemre, még a gimnáziumot is felejtse el. (lesz egy ács, egy kőműves meg egy villanyszerelő a családban .... ha rajtam múlik :-))

  VálaszTörlés
 4. A Nagyfiú, az tényleg meglepetés! Hátha, a többi fiú is, csak későnérő. Jó lenne. Csak már biztosan tudnád. MOST.

  VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.