"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2016. szeptember 15., csütörtök

Önmegvalósítás folyt.

Már egy ideje éreztem, hogy a lovaglás nem elégíti ki a mozgásszükségletemet, illetve ahhoz, hogy tovább javuljon a kondim, kell még egy sport, az meg, hogy mi, nem is volt kérdéses, szóval most azt mondhatom, hogy lassan minden gyerekkori álmom valóra válik... Mint sokan mások, a Linda sorozaton nőttem fel, de egészen huszonkét éves koromig kellett várnom arra, hogy kipróbálhassak egy harcművészetet, ami végül nem karate lett, hanem ju-jitsu, és elég hamar abba is kellett hagynom, viszont most, így közel az ötvenhez, sikerült újrakezdeni, heti három edzéssel. Egyelőre még nem vagyok biztos benne, hogy ennyi idős korban ez jó ötlet, tekintve, hogy a regeneráció már nem valami gyors, és tegnap este sérült mind a négy végtagom, a fülem és a hátam, igaz, ezek közül csak a bal kezem vált gyakorlatilag használhatatlanná, ami azonban nem akadályozott meg a hajnali lovaglásban, és talán, ha elég sűrűn kenegetem, holnap estére már ökölbe tudom szorítani, ami nem hátrány, amikor ütni kell. Viszont a munka, a lovazás és az edzések mellett üdítően kevés időm jut például a takarításra, de igyekszem megragadni a kínálkozó alkalmakat, például éjjel tizenegykor is képes vagyok vécét súrolni. A legérdekesebb, hogy nem is vagyok fáradt, inkább csak álmos.

7 megjegyzés:

 1. Mekkor akirályság heti három edzés! Én is jártam ju jitsura és tai jitsura, de most már se a térdem se egyéb testrészeim nem kívánánk:) A gyerekeim aikidoznak, az is hasonló, de azt sem:) Lovagolni viszont NAGYON szeretnék, de sajnos mindenki szeretne a családba és nagyon drága így senki sem lovagol..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze, régebben mindegyik akart lovagolni, most h lehetne (saját lovon, ingyen!) csak a két lány lovazik.

   Törlés
 2. Éppen írni akartam, hogy nagyon gyanús ez a hosszú csönd. Valami letaglózó katasztrófa van körvonalazódva? Jó, hogy nem :). Nagy ötlet ez a heti 3 edzés!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Apró katasztrófák mindig vannak.
   Egyébként lehetne menni hetente ötször is, de már ez a három is feszegeti a határokat, főleg úgy h a maradék két hétköznapban estig ügyelek a munkahelyemen.

   Törlés
 3. Válaszok
  1. A Családfőnek köszönhetem, szerencsére benne van minden őrültségben, ide is együtt járunk :)

   Törlés
  2. Óriási! Jó ötlet. Csináljátok csak! Pláne együtt!

   Törlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.