"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2016. október 29., szombat

A megoldás

Mindig megdöbbent, milyen hülyék tudnak lenni az emberek, valamelyik reggel például hallgatom a rádiót - csak a kocsiban szoktam -, és épp a kapcsolatok megtartásáról beszéltek, valaki írt nekik egy tanácstalan sms-t arról, hogy a feleségén maradt harminc kiló a szülés után, és hát még mindig szereti, de így már nem annyira kívánatos a számára, most mit csináljon, arra gondolt, hogy venne neki egy kondibérletet, de akkor lehet, hogy megsértődik...
Asszem erre mondják, hogy bullshit, nyilván a pasi sem egy Brad Pitt, de ha mégis, akkor sem árt a szinten tartás, szóval biztosan őrá is ráférne a sport, vagyis teljesen egyértelmű, hogy bazmeg ne küldd, hanem hívd, menjetek együtt mozogni!!! Ennyi. De erre közös erővel sem bírtak rájönni a műsorvezetők és a hallgatók, legalább is addig nem, amíg beértem az oviig... Na mindegy.

8 megjegyzés:

 1. Jó, de akkor ki van a gyerekkel?
  Vagy ez már tíz éve harminc kiló?
  DE a lényegibb kifogás: ki akar együtt izzadni, nyögni egy olyan pasassal, aki betelefonál a rádióba, hogy kövér vagyok, és ez neki nagyon szar? Az együtt sporthoz vagy cimboraság, vagy intimitás kell férfi és nő együttesében.

  Amúgy abszolút igazad van, de nem tudom elképzelni, ezt hogy kommunikálnák le.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tételezzük fel, hogy nem derült ki, hogy a férje küldte az sms-t, hiszen nevet nem említettek :)
   És tételezzük fel, hogy eddig még sosem nevezte dagadt disznónak a drágám helyett...
   Ebben az esetben simán mondhatja neki, hogy Szívem, olyan jó lenne mozogni egy kicsit, nincs kedved eljönni velem bringázni? Úszni? Vagy inkább menjünk konditerembe? Kirándulni? Majd cipelem én a gyereket.
   Ha egy kapcsolatban nincs se cimboraság, se intimitás, azt megette a fene.

   Törlés
 2. Azért 30 kg sok, ahhoz nem elég néha bringázni, oda gyökeres változni akarás kell,de tényleg nehéz lehet ezt férfiként úgy kommunikálni, hogy ne sértse meg a nőt . Igen, talán az, hogy elkezdik együtt, beleszeretnek a mozgásba és utána már nem ciki az ajándék kondibérlet sem... Bár csak nekem adna egyet valaki ajándékba! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez az, életmódváltás kell. De ezt hogyan képzeli el, sőt hogyan várhatja el valaki csak a másiktól?? Az asszonyok többsége vágyik a közös programra a férjével, nem hiszem h nemet mondana egy kedves (!) invitálásra csak azért mert sporttal kapcsolatos.

   Törlés
  2. Azért nekem van olyan ismerősöm, aki simán megsértődne ezen... Ezt nekik kell megoldani, de jócskán kétségbe lehet esve, ha a rádiótól kérdez, nem lehet túl sok barátjuk. És tényleg nem mindenki szeret sportolni , sőt több ember van aki nem, mint aki igen, ez biztos.

   Törlés
  3. Sztem aki komolyan megsértődik azon, ha a párja elhívja bringázni, úszni, futni, focizni, pingpongozni, falat mászni, túrázni, kondizni, tökmindegy, rengeteg lehetőség van, egyszerűen nem hiszem el h valaki a mozgásnak semmilyen válfaját nem hajlandó kipróbálni, szóval aki ezen megsértődik, az utána ne panaszkodjon. Mert ha valakinek olyan társa van, aki hajlandó lemondani a saját kényelméről azért h mindkettőjüknek jobb legyen, azt meg kell becsülni.

   Törlés
 3. Nade az sem semmi, hogy egy betelefonalos musorba a musorvezeto erre az egyertelmu dologra ne jojjon ra kerem:), ne adja startbol az egyetlen jonak mondhato tanacsot...

  VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.