"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2017. március 6., hétfő

Elvem a gyakorlatban

Na szóval onnan folytatom, amit nemrég írtam, hogy a betegségek ellen aktivitással küzdök, mert az felgyorsítja a kórok lefolyását, eltereli a figyelmet a rossz közérzetről és a felszabaduló endorfinoktól még boldog is lesz az ember, ami szintén segíti a gyógyulást. Orvoshoz viszont nem járok (kivéve persze a fogorvost és a nőgyógyászt), vírusra úgysem ír fel semmit, viszont a váróteremben simán össze lehet szedni még háromfajta nyavalyát, és erre kár fél napot vesztegetni. A szervezetünknek fantasztikus öngyógyító képessége van, csak ki kell várni, amíg teszi a dolgát. Természetesen ezt az elvet kizárólag saját magamra alkalmazom, a gyerekeket minden komolyabbnak tűnő betegségnél elvittem orvoshoz.
Most pedig elmesélem, hogyan történt ez most a gyakorlatban. A múlt szerdán kezdtem köhögni, megfájdult a fejem, délutánra már elég pocsékul éreztem magam. Vettem be fájdalomcsillapítót és elmentem edzésre. Ott, életemben először, kipróbáltam a deszkatörést, ami nagyon érdekes volt, mutatom (gyengébb idegzetűek ne nézzenek ide).


Az ezután következő napokban szinte folyamatosan rázott a hideg a láztól, hasogatott a fülem és hányingerem volt, ennek ellenére dolgoztam, lovagoltam, sőt csütörtökön még edzésre is elmentem. Persze láz- és fájdalomcsillapítót szedtem, mert teljesen hülye azért nem vagyok. Bevallom, amikor pénteken hirtelen annyira zsibbadni kezdett a kezem, hogy a klaviatúrát sem bírtam nyomkodni a mutatóujjammal, kicsit megijedtem, mert a vérkeringési problémákkal még én sem merek szórakozni. "Szerencsére" éppen ügyeletes voltam, és mire este végeztem, már elmúlt a zsibbadás. Azért a hét végére körvonalazódott bennem, hogy vannak olyan agresszív vírusok, amelyek ellen talán mégis jobb az ágynyugalom, és a vasárnapi ügyeletes munka után már alig vártam, hogy este hazaérjek és végre pihenhessek. És akkor ez fogadott itthon (gyengébb idegzetűek ne nézzenek ide).


Itt szeretném megjegyezni, hogy van olyan aktivitás, ami gyógyít, és van, ami NEM.
De már sokkal jobban vagyok.

14 megjegyzés:

 1. :) Úristeeeen !!!! Én idenéztem !
  A humor az segít ;)

  VálaszTörlés
 2. A tányérok szépen összerakva, az evőeszközök kiszedve közülük, jelentős ételmaradékot egyikben sem látok, nem is a fotelben vagy a földön fényképezted az edényeket - szóval, a kezeden kívül minden oké :) (igen, másnál dumálni mindig könnyebb)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most h még egyszer megnéztem a képet, tényleg pont az nem látszik amit gyűlölök, mert a nagy edények a rászáradt dzsuvával a mosogatóban vannak.

   Törlés
 3. Csak azért sem mondok rólad és gondolataidról véleményt. Falrahányt borsó lenne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Jól látod.
   Amúgy ma szabin voltam, és nem mentem se lovazni, se edzésre. Pocsékul érzem magam. Végeztem a pihenéssel :)

   Törlés
 4. Válaszok
  1. Az, hogy tíz napig nem volt étvágyam, nem tett jót a közérzetemnek, marhára legyengültem sajnos. De a hétvégén sokat lovaztam, amitől kicsit magamhoz tértem.

   Törlés
 5. Már nagyon hosszú ideje elvesztél az elmélet gyakorlatában. ... vagy, hogy is van ez? fordítva?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Minden rendben. Azóta megvolt az első övvizsgám is :)

   Törlés
 6. Hiányzo Anyus - hiányolom az írásaid...

  VálaszTörlés
 7. Hol vagy Anyus??? :)

  VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.