"Uram! A késemért jöttem! Hol hagyta? Valami matrózban. Milyen kés volt? Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? Várjunk... Csak lassan kérem... Milyen volt a nyele? Kagyló. Hány részből? Egy darabból készült. Akkor nincs baj. Megvan a kés! Hol? A hátamban." /Rejtő Jenő/

2018. január 1., hétfő

Van

... amikor nincs jó döntés, csak rossz és még rosszabb, és ezért természetes, hogy utólag csak megbánni lehet, bárhogy is döntünk. Vagy esetleg mondhatjuk azt: igen, ez az én döntésem volt, a körülményekhez, a lehetőségeimhez és tudásomhoz és érzéseimhez képest a legjobb döntést hoztam, ez egy szar világ, egy igazságtalan világ, ahol nem kap jutalmat, aki a lehető legkevésbé vacak döntést hozza, de vállalom, mert benne van minden tudásom a jóról és rosszról, és minden szeretetem és minden erőm, és csak azért sem fogom megbánni, mert már nem változtathatok rajta. És akkor megbékélhetek a szar döntésemmel és elfogadhatom, ami belőle következik. Csak az a baj, hogy minden nap újabb, rossz és még rosszabb választások várnak, és hiába hozzuk meg a legkevésbé szar döntést, előbb-utóbb elfogy az erőnk a következmények elviseléséhez, és akkor azt mondjuk, Uram, elbasztam, bocs.

6 megjegyzés:

 1. igen, és az ÚR régóta várja, hogy jelentkezz nála. Mi, csakis rossz döntéseket tudunk hozni. Mindegy mennyi benne az erőd, a jó szándékod stb, stb. Megszületésed előtt, már egy kész életterve
  van rólad. Te nem látsz a jövőbe, Ő igen. TE nem tudod mi fog történni egy másodperccel később, Ő igen. Te egyetlen hajad szálát sem tudod abban megakadályozni, hogy leessen, de Ő igen. Senki, még te saját magad sem szereted úgy magadat, mint Ő téged. Benne van a legnagyobb szeretet, ami létezik a világon, ezért Ő az, aki téged, a legjobban szeret. Ő az, aki a világot, egyetlen szavával is meg tudja változtatni.
  Ő, azt várja tőled már nagyon rég óta, hogy nyújtsd ki a kezedet felé. Fogadd el Tőle az ajándékaid, bízz Benne, bízd Reá magad, kövesd Őt és meglátod majd, hogy boldog és szabad leszel, Paradox, de ha Neki engedelmeskedsz, akkor leszel szabad, Ezeket logikával, ésszel nem lehet felfogni. Az Ő Szent Lelkével tud téged ahhoz elsegíteni, hogy ezt érezd és átadd magadat Neki. Csak !!! annyi kell, hogy tiszta szívből kívánd és akard és akkor Ő megadja neked. Lemondasz arról, hogy te irányítsd a saját életedet. Ő nem erőszakos, vár a háttérben, hogy mikor fordulsz felé, mikor fogadod el Őt. Robottá is tehetne egyetlen szavával, de nem teszi, mert felemel magához, szabad döntésedet akarja (így tudsz barátja, testvére lenni), Egy gép, egy robot, egy szolga nem testvér, Ő az életét adta érted, hogy legyen lehetőséged élni és szabadon dönteni. Még meg sem születtél, de már meghozta ezt az áldozatot érted, Istenként.
  Bocsánat, de ez az evangélium, az örömhír, hogy van lehetőséged választani, élni VELE!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És mondd! Amikor az Úr magához veszi a gyermeked? Hálát adsz érte?

   Törlés
 2. Bóbita, ekkora marhaságokat már rég olvastam, bár érezhetően buzog benne a jó szándék, amellyel, mint tudjuk a pokol felé vezető utat is kikövezik. Az sem világos, hogy Istenről, vagy Jézusról beszélsz. Gondold át még egyszer mit is akartál mondani, és ne a térítés szenvedélyes célja lebegjen a szemet előtt.

  VálaszTörlés
 3. Kérlek, ne szomorkodj, szerintem jól csináltad eddig!

  VálaszTörlés
 4. Régóta nem írsz egy sort sem. Hogy vagy?

  VálaszTörlés

Pici türelmet kérek, moderálás van a trollok kiszűrésére.